mandag den 15. april 2013

Citronmåne med marcipan


Fik en opfordring på min facebook side til at lave citronmåne, så det her er hvad der kom ud af det :-)




Opskriften er lavet ud fra min mazarin kage tilsat citron, og lidt ændret mængder






Info om retten :



Type :
Citron kage
tidsforbrug :
  2 timer
Metode :
Ovn
Antal personer :
8 personer / 12 portioner
Inspiration :
Bageglad, min egen mazarinkage opskrift

 


Det skal du bruge :



Kagen :

150 g marcipan
150 g smør
150 g sukker
5 æg
100 g mel
50 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Fintrevet skal af 1½ citron
saft af ½ citron

Citronsirup:

saft af 1 citron
25 g sukker

Citronglasur:

150 g flormelis
Saft af ½ citron
Fintrevet skal af ½ citron
Gul pasta farve
Usaltede pistacie nødder





Sådan gør du :

Tænd ovnen på 180 g alm


Dejen :
Start med at komme smør og sukker i røremaskinen og rør det lys og luftig.
Hvis du ikke bruger en stor røremaskine skal smøret være blødt
Riv marcipan i skålen og rør videre.
Tilsæt æggene et af gangen mens der stadig røres

Bland mel,, kartoffelmel og bagepulver sammen og sigt det i dejen
Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber


Riv skallen fra citronerne fint og pres saften
vend skal fra 1½ citron og saft fra en ½ i dejen



Saml en springform med bagepapir i bunden. Smør siderne med lidt smør og drys med sukker


Fordel dejen i springformen og bag den så i ovnen i ca 30 min
Prøv efter 25 min at stikke en kødnål i og se om den er færdig.
Hvis der hænger dej på nålen skal den bages lidt længere

Når kagen er bagt færdig stiller du springformen på en rist og lader kagen køle.

Prik huller i kagen med en gaffel


Citron Sirup :

Ligeså snart kagen er kommet ud af ovnen laves siruppen

Kom sukker og citronsaft i en lille kasserolle og bring det i kog. Lad det koge nogle minutter indtil det bliver en halvtyk sirup.

Hæld den varme sirup over

Lad nu kagen køle helt ned, og tag siden af formen


Glasuren :

Bland flormelis op med citron saften. Glasuren skal være tyk flydende. Hvis du vil have gul glasur så rør farve i. Fordel glasuren og pynt med hakkede pistacie kerner


Del kagen over i 2 så du får måner og ikke en citron sol :-)

VELBEKOMME