torsdag den 4. april 2013

Choko/orange muffins med appelsin creme



Lavede 2 udgaver af disse muffins. En hvor appelsin cremen blev bagt med i dejen, og en hvor vi stak muffinen ud bagefter og fyldte med creme



Lavede dejen temmelig tyk, for at cremen og dejen ikke skulle flyde helt sammen under bagningen

Muffin opskriften er inspireret af denne HER, mens cremen er en lemon curd bare med appelsin og lidt mindre sukker



Info om retten :



Type :
Muffin's med appelsin creme
tidsforbrug :
  1 time
Metode :
Ovn
Andet  :
Kan sagtens fryses
Antal  :
16 - 24 stk
Udstyr :
metal muffin forme

 


Det skal du bruge :




Muffins :

300 g mel
60 g kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 knsp salt

2½ dl skyr
(3 dl hvis du ikke bager dem med creme inden i)

1,25 dl olie
150 g sukker
1 æg
1 appelsin



Appelsin Creme :

1 appelsin
25 g sukker
1 æg
20 g smør





Sådan gør du :



Vi starter med at lave cremen.


Riv skallen af appelsinen og pres saften


Kom æg, sukker og appelsin saft i en gryde og varm langsom op


Hvis du har et termometer skal det være lige under 85 g når det er færdig, hvis ikke så hold når det begynder at tykne. Hvis det bliver for varmt kommer der klumper af størknet æg i. Hvis det skulle ske så sigt cremen


Når det er blevet cremet ta gryden a varmen. Kom smør og skal i og rør det sammen


Kom cremen i køleskabet i et par timer

Nu til muffin's :-)


Tænd ovnen på 200 G




skræl appelsinen med et juliene jern eller kartoffelskræller og hak i små stykker
Pres saften af appelsinen



Find 2 skåle frem


Bland mel, kakao bagepulver, natron og salt i den ene


Bland skyr, olie,æg, sukker, appelsin skal og appelsin saft i den anden

Hæld det våde op i det tørre



Vend det rundt med en dejskraber til du har en ens masse. Dejen har jeg med vilje lavet temmelig tyk, så cremen og kagedejen ikke render helt sammen mens de bages


Til muffins med creme fyld fylder du 1/3 af formen op med dej. Lav en lille fordybning i midten med en ske, og fyld en stor teske fuld creme i. Dæk med kagedej så formen er fyldt ca 3/4 op


Til muffins uden creme fyld fylder du bare formene 2/3 op.
Jeg lavede dog mine lidt mindre idag (fyldte kun formen ½ op)
Du kan med fordel fortynde dejen med lidt ekstra skyr til dem uden creme fyld




Bag dine muffins i ca 15 min. tjek med en kødnål om de er færdige



Lad dine muffins stå i formen i 20 min efter bagning, så trækker de sig sammen og er lige til at hælde ud af formen. Hvis de ikke vil slippe ordentlig, så løsn dem rundt i kanten med en kniv




Stil dine muffins på en bagerist på hovedet og lad dem køle helt a

De muffins vi lavede uden cremefyld stak jeg et hul i toppen med en udstikker.


Tip forsigtigt udstikkeren mens du presser let. Når den er trykket ned i kagen, så brug en kødnål til at fjerne kagen inde i udstikkeren.
Fjern forsigtigt udstikkeren og fyld hullet op med creme



VELBEKOMME



Nærings indhold i kagerne ved 20 stk

Kagerne vejede 1120 g efter bagning alt cremen

                    
Pr. 100 g
bagt vægt   
  pr stk
 (56 g)

I alt
Energi
327 kcal
183 Kcal
3660 kcal
Protein
7,6 g
4,3 g
85 g
Kulhydrat
40 g
22 g
449 g
Fedt
15 g
8,6 g
172 g