torsdag den 11. april 2013

Butterdej


Butterdej kan bruges til at pakke alt muligt ind i :-)
Myten om det er svært at lave passer slet ikke :-) Du kan lave dejen på under 30 min




Indbagt laks og mørbrad eller hvad med en lækker kage eller tærte  :-)


Smagen er en helt anden end de frosne plader man køber ved købmanden, for de er lavet med magarine



Info om retten :



Type :
Grundopskrift
tidsforbrug :
  30 min
Andet  :
Kan opbevares på køl i 3 dage eller på frost i 4 mdr
Antal  :
8 plader a 80 g
Inspiration :

 


Det skal du bruge :


Dejen :
250 g mel
50 g smør
1 tsk citronsaft
ca 1 dl vand
1 knsp salt

Foldning :

200 g smør
ca 100 g mel



Sådan gør du :


Kom mel og salt i foodprocessoren og puls et par gange
Skær smøret i små tern og puls til blandingen er som smuld
Kom citron i sammen med 1 dl vand og puls. Tilsæt mere vand hvis det er nødvendigt for at samle dejen
Form dejen til en kugle og kom den på køl i 15 min


Drys rigeligt med mel ud på dit bord

For at kunne rulle smør og dej sammen i fine lag, skal begge dele have samme konsistens. Blødgør den kolde smør ved at vende den i mel og banke den flad med kagerullen. Fold sammen, mel på og gentag indtil konsistensen er den samme som dejen

Rul 4 flapper af dejen og kom smøret på midten. Midten skal ca være 4 gange så tyk som flapperne. Se billedet

Fold flapperne op over smøret. Vend dejen med flapperne nedad


Rul ud til et rektangel på ca 10 * 30 cm. Dejen skal være 3 gange så lang som bred. Fold dejen 1/3 del indover først fra den ene side og så fra den anden. rul og fold yderligere 2-3 gange og dejen er færdig

Hvis dejen bliver for blød så smøret trækker ud trykker du enten for hårdt eller køkkenet er for varmt :-) Kom evt dejen på køl i 10 min mellem foldningerne

Efter sidste rulning skærer jeg dejen op i plader a ca 80 g, for så har de samme vægt som dem man køber og så passer det jo med alle opskrifter :-)

Frys pladerne med et stykke mad papir i mellem, så kan de jo tages op enkeltvis :-)

VELBEKOMME



Nærings indhold i butterdejen ved 8 plader


                    
Pr. 100 g   
  pr plade
   87 g

I alt
Energi
 428 kcal
372 Kcal
2972 kcal
Protein
5,0 g
4,4 g
35 g
Kulhydrat
38 g
33 g
267 g
Fedt
29 g
25 g
201 g