lørdag den 13. april 2013

Æblesirup is


Ville prøve at lave en is helt uden hvid sukker :-)

Det er en lidt syrlig is, som vil gøre sig godt sammen med en sød kage, eller måske blandet med lidt chokolade

Kunne ikke opdrive æblesirup så lavede den selv ud af juice :-)

Hvis du selv vil lave dine egne is skåle er opskriften HER
Det er de samme som flødebolle bundene. se midt i opskriften hvordan du laver kurve og kræmmerhuse




Info om retten :



Type :
Is
tidsforbrug :
  2 timer
Metode :
Ismaskine
Mængde :
1½ liter i min ismaskine
Udstyr :
Ismaskine

 


Det skal du bruge :



0,75 liter æble juice
3 æg
5 dl mælk



Sådan gør du :



Kom juicen i en gryde og bring i kog. Jeg kogte mit indtil der var 0,75 dl tilbage.
Du behøver ikke at røre i gryden før det er kogt ind til ca 1 dl
Hvornår du syntes siruppen er tyk nok er nok en smagssag, men den skal ikke blive til ren karamel :-)

Når siruppen er kogt færdig hældes mælken i. Det er vigtigt at det er mælken først og ikke æggene !!

Kom ægge ved og varm op til lige under 85 g ved svag varme.
Hvis du kommer over 85 g størkner æggene.
Is cremen skal blive så tyk at du kan trække et spor på en gryde ske uden det løber sammen. se billedet

Kom isen i en skål og sæt den på køl.


Når iscremen er kølet til 5 g køres den på ismaskinen

Lavede dobbel portion så halvdelen blev frosset i en bøtte.


Den anden halvdel blev rørt med lidt chokolade mens iscremen endnu var 50 g. Efter isen var hældt i formene blev halvdelen pyntes med lidt lakrids sirup og ungerne valgte der skulle jelly beans i den anden halvdel :-) skulle egentlig have været små haribo vingummi bamser men der havde åbentbart været små "mus" i slik skabet :-)

Is pindene er knap så syrlige pga de 100 g mørk chokolade der blev rørt i

VELBEKOMME



Nærings indhold i isen ved 8 portioner uden ekstra fyld

Isen vejede 750 g

                     
Pr. 100 g 
Tilberedt  
  pr portion
     94 g

I alt
Energi
102 kcal
96 Kcal
765 kcal
Protein
5,5 g
5,1 g
41 g
Kulhydrat
14 g
13 g
101 g
Fedt
2,8 g
2,6 g
21 g