onsdag den 17. april 2013

Andebryst med spidskåls salat


Andebryst er ikke kun noget man spiser til jul :-) Smager rigtig dejligt om sommeren stegt på grillen eller blandet i en salat :-) Det er dog stadig for koldt til at sidde ude og grille, så stegte dem på panden. Lavede en portion ovnbagte paprika kartofler og en spidskåls salat til. Lavede den lækreste sauce på noget af stege fedtet, og resten af fedtet ligger nu i fryseren til en anden god sauce :-)




Hvis retten skal serveres for gæster vil jeg anrette andebrysterne på et fad ovenpå spidskåls salaten, men når det er til hverdagsmad holder jeg det hver for sig for så bliver resterne mere anvendelige. Blander heller ikke dressingen i salaten, men serverer det hver for sig, for der er ikke noget mere trist end en fuldstændig slatten spidskåls salat dagen efter


Info om retten :



Type :
Pandestegt andebryst, salat, kartofler og sauce
tidsforbrug :
  1 time
Andet  :
Lav bare rigeligt med and, for det er alletiders på en rugbrød eller i en salat
Antal personer :
4 personer

 


Det skal du bruge :



Anden:

3 stk andebryst (ca 600 g)
salt
peber

Salaten:
1 lille spidskål
1 dl skyr
1 spsk hvidvins eddike
1 spsk sukker
salt
peber
25 g mandler

Kartoflerne :
1 kg kartofler
1 tsk alm paprika
1 spsk røget paprika
1 spsk olie
1 tsk salt
½ tsk peber

Saucen :
Stegefedt
mælk
maizena
kulør
salt
peber


Sådan gør du :



Kartoflerne:

Tænd ovnen på 200 G
Start med at rengøre kartofler grundigt for jord.

Behold skralden på. Skær dem i skiver eller både.
Kom kartoflerne i en stor frostpose sammen med olie, salt, peber og paprika
Maser det hele rigtig godt sammen og hæld det ud på en bageplade beklædt med bagepapir
Vend lidt rundt i kartofler et par gange under bagningen
Skal bages i ca 60 min alt efter tykkelse på kartoflerne

Hvis du som jeg har en actifry maskine så er det lidt nemmere :-)
Kom kartoflerne i maskinen. drys salt, peber og paprika over og hæld olie i
Skal bages i ca 40 min


Salaten:

Hæld kogende vand fra elkedelen over mandlerne. Lad dem trække et minuts tid og smut skindet a
Hak mandlerne i små stykker

Snit kålet i tynde strimler

Bland de øvrige ingredienser sammen til en dressing

Hvis du regner med der ikke skal gemmes noget til rester så vend dressingen med kålet og mandlerne


Anden:

Rids skindet helt ned til kødet på skrå fra begge sider så du får et harliken mønster.
Krydder skindet med salt og peber

Kom brysterne på en kold tør pande med skindet nedad.
Tænd på middelvarme og steg i 10-12 min før de vendes
Skru lidt ned for varmen når de vendes og steg videre i yderligere 10.12 min
Lad andebrysterne trække i 10 min inden de skæres ud i skiver.


Saucen:
Imens anden trækker laves saucen.

Hæld fedtet fra panden, men gem det
Kog panden a med lidt vand
Hæld vandet i en gryde
Kom 2 spsk fedt i gryden sammen med 4 dl mælk
tilsæt lidt kulør
Kog op og smag til med salt og peber
Jævn med maizena mel til den ønskede tykkelse


Hvis du vil anrette retten, så find et stort fad frem. Fordel spidskåls salaten over fadet og læg skive skåret and oven på. Pynt med lidt mandler

VELBEKOMME