fredag den 29. marts 2013

Vingummi



Dette er en nem version af vingummi lavet med husblads. De bliver rimelig bløde i det, men de smager fremragende :-) Lavede dem her med min ældste datter, og hele projektet tog ca 10 min så hun nåede ikke at blive utålmodig undervejs :-) Det værste var at skulle vente 1 time på de størknede


Vi brugte fun med solbærsmag som saft. Bland saften noget stærkere end normalt, for der bliver jo blandet sukker osv i hvilket fortynder smagen

Du kan også bare bruge vand og smags aroma + farve hvis du eks vil have banan smag




Info om opskriften :



Type :
Slik
tidsforbrug :
  20 min
Andet  :
kan holde sig ca 14 dage i køleskabet



Det skal du bruge :

75 g sukker 

1 tsk kartoffelmel 
1 tsk citronsyre 
2 dl færdig blandet saft
evt frugtfarve
evt smags aroma
10 blade husblas 
olie
flormelis el druesukker

Sådan gør du :



Læg husblassen i koldt vand


Kom sukker, kartoffelmel, citronsyre og saft i en gryde


Varm blandingen op mens du rører indtil sukkeret er opløst. tag gryden af varmen

Hvis du vil have helt klare vingummier så skum skummet a

Tilsæt evt farve og smag


Vrid husblassen grundigt for vand og rør den i vingummi massen.


HUSK (vi glemte at smørre formene, så mange af dem gik i stykker da de skulle ud)

Kom lidt olie på et stykke køkkenrulle og smør et par forme. Hvis du ikke har nogle forme, så smør et stykke bagepapir


Hæld vingummi massen op i formene eller ud på bagepapiret og stil dem derefter på køl indtil vingummierne er stivnet


Skær evt i passende stykker. hvis de klistrer så drys med lidt druesukker eller flormelis

Opbevar dine vingummi'er køligt og i en lufttæt beholder

VELBEKOMME



Nærings indhold i vingummien


                    
Pr. 100 g   

 I alt
Energi
128 kcal
378 kcal
Protein
5,0 g
15 g
Kulhydrat
26 g
78 g
Fedt
0 g
0 g