onsdag den 13. marts 2013

Spinat og lakse tærte




Denne tærte kan både serveres varm og kold. Den er god sammen med en rugbrød til middagsmaden, eller server den som let aftensmad sammen med et godt brød og noget frisk salat.





Det er ikke en traditionel tærtebund, mere et brød da det er en gær dej jeg bruger. Hvis du er mere til en traditionel mørdejs bund laver du da bare det :-)


Info om retten :



Type :
Tærte med spinat og Laks
tidsforbrug :
  2 timer
Metode :
Ovn
Andet  :
Kan serveres både varm og kold 
Antal personer :
4 personer / 8 portioner

Udstyr :
Stort tærtefad

 


Det skal du bruge :



Dejen :



10 gram gær
1 dl vand
½ tsk salt
1 tsk sukker
30 gram rugmel
50 gram grahamsmel
100 gram hvedemel



Fyldet :



450 g spinat fra frost

2 spsk frisk dild
1 løg
3 æg
3 dl mælk
1 spsk maizenamel
200 g røget laks
50 g revet ost
salt og friskkværnet peber

Sådan gør du :







Opløs gæren i lunken vand
tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt



Lad dejen hæve i 1 time



Imens dejen hæver hakkes dild og løg


Spinaten kommes i en si, og væske presses fra



Rør mælken op med maizenamelet og tilsæt æggene. rør til massen er ens



Kom afdryppet spinat løg, dild, salt og peber i æggeblandingen

Skær laksen i små stykker og bland sammen med resten



Når dejen er færdig hævet ruller du den ud på et mel drysset bord. Rul den lidt størrer end fadet.
Rul dejen op på kagerullen og rul den ud over fadet.
Tryk siderne godt og skær overskydende dej a



Fordel fyldet over dejen



Drys ost over og bag tærten ved 200 g i ca 30 min



Som pynt brug lidt frisk dild. 





Server med groftbrød og en god salat..



VELBEKOMME



Nærings indhold i tærten ved 8 portioner


                     
Pr. 100 g   
  pr portion   
 alt
Energi
101 kcal
197 Kcal
1579 kcal
Protein
7,6 g
15 g
119 g
Kulhydrat
11 g
21 g
171 g
Fedt
3,1 g
6,0 g
48 g