onsdag den 13. marts 2013

Spidskål og gulerods tærte




Denne tærte kan både serveres varm og kold. Den er god sammen med en rugbrød til middagsmaden, eller server den som let aftensmad sammen med et godt brød og noget frisk salat.



Det er ikke en traditionel tærtebund, mere et brød da det er en gær dej jeg bruger. Hvis du er mere til en traditionel mørdejs bund laver du da bare det :-)

Hytteosten kan også nemt udskiftes med 2 dl mælk og 1 ekstra æg



Hvis du ønsker kød i din tærte tilsætter du bare efter lyst :-)




Info om retten :



Type :
Vegetar tærte
tidsforbrug :
  2 timer
Metode :
Gryde + ovn
Andet  :
Kan serveres både varm og kold 
Antal personer :
4 personer / 8 portioner

Udstyr :
Stort tærtefad

 Det skal du bruge :




Dejen :



10 gram gær
1 dl vand
½ tsk salt
1 tsk sukker
30 gram rugmel
50 gram grahamsmel
100 gram hvedemel



Fyldet :



3 forårsløg

1 Spidskål (300 g)
2 gulerødder
3 æg
250 hytteost 1,5 %
2 fed hvidløg
50 g revet ost
salt og friskkværnet peber


Sådan gør du :








Opløs gæren i lunken vand
tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt



Lad dejen hæve i 1 time



Imens dejen hæver snittes spidskål og løg. Gulerødderne skæres i skiver




Kog grøntsagerne i 4 min i saltet vand



Stil dem til afdrypning i en si


Æg, hytteost, salt og peber blandes i en skål



Når dejen er færdig hævet ruller du den ud på et mel drysset bord. Rul den lidt størrer end fadet.
Rul dejen op på kagerullen og rul den ud over fadet.
Tryk siderne godt og skær overskydende dej a



Fordel grøntsagerne over dejen



Hæld ægge blandingen over



Drys ost over og bag tærten ved 200 g i ca 30 min



Som pynt brug lidt frisk purløg, karse, pesto, osv 



Server med groftbrød og en god salat..





VELBEKOMME



Nærings indhold i tærten ved 8 portioner


                     
Pr. 100 g   
  pr portion  
 alt
Energi
97 kcal
169 Kcal
1351 kcal
Protein
6,2 g
11 g
87 g
Kulhydrat
13 g
23 g
182 g
Fedt
2,3 g
4,1 g
32 g