lørdag den 23. marts 2013

Rug knækbrød




Disse knækbrød smager bare meget bedre end dem da kan købe. De er meget lette at lave, og hvis der er nogle af kernerne du ikke har eller ikke bryder dig om kan du jo bare udskifte dem med dine favoritter

Olien kan du også bare blande efter smag


Opskriften stammer fra politikken, men der er ændret på olie mængde og kerner



Info om retten :



Type :
Rug knækbrød
tidsforbrug :
  40 min
Metode :
Ovn
Andet  :
Skal bages på 2 plader
Antal knækbrød :
24 - 36 stk

 


Det skal du bruge :




3½ dl rugmel
2 dl koldt vand
1 dl olie




1 tsk bagepulver
2 tsk salt


1 dl græskarkerner
1 dl hvide sesamfrø
1 dl havregryn
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø


Sådan gør du :


Tænd ovnen på 200 g


Kom alle ingredienserne i en skål og rør godt indtil det hele er godt blandet. Brug en røremaskine


Kom bagepapir på 1 bradepande. Hæld halvdelen af dejen ud midt på papiret, og kom endnu et stykke ovenpå. Rul dejen ud til et tyndt lag med en kage rulle


Tag det øverste papir a og kom det på den anden bageplade og gentag. Lad papiret blive liggende mens den anden plade bager

Rids dejen med en kniv eller et pizza hjul i den størelse du ønsker dine knækbrød


Kom den første plade i ovnen og bag i 15 min. Hvis de stadig føles bløde så giv dem lidt mere


Lad knækbrøddene køle helt a på en rist inden de kommes i en bøtte eller pose 


VELBEKOMME



Nærings indhold i knækbrøddene ved 36 stk

Knækbrødene vejede 580 g efter bagning

                    
Pr. 100 g   
  pr stk

 alt
Energi
527 kcal
85 Kcal
3056 kcal
Protein
15 g
2,4 g
88 g
Kulhydrat
35 g
5,6 g
203 g
Fedt
37 g
5,9 g
214 g