fredag den 22. marts 2013

Risotto med bacon



Weekend uden unger, så vi skal have lækker aftensmad :-)
Når der ingen unger er hjemme kan man jo ligeså godt lave en ret som man ved ungerne ikke er så vilde med, men som vi elsker :-)

Lavede denne risotto med bacon i, og denne bailey mousse til desserten :-)
Som tilbehør fik vi disse snack brød


Nyd det med et par starinlys og et glas hvidvin :-)



Info om retten :



Type :
Panderet
tidsforbrug :
  1 time
Metode :
Pande
Andet  :
Kræver du hele tiden er i køkkenet
Antal personer :
2 personer / 4 portioner
Udstyr :
Pande

 


Det skal du bruge :


2 dl risotto ris
1 dl hvidvin
5 dl vand
1 terning hønse boullion

100 g gulerod
100 g porre
100 g løg
2 fed hvidløg

50 g parmesanost
50 g skyr


frisk rosmarin
75 g bacon

150 g champignion



Sådan gør du :


Rengør grøntsagerne, og skær dem i små tern. Champignion i skiver


Kog vandet i el kedelen og opløs boullion terningen

Rist champignion indtil de er brune og sprøde og sæt dem til side


Kom bacon på en tør pande og steg det sprødt. Tag baconen af panden og kom det på et stykke køkken rulle


Skru ned på middel varme og steg grøntsagerne i fedtet fra baconen indtil det er faldt sammen, dog uden at få farve. Jeg gav mine 10 min


Skru op for varmen og kom risene på panden. 
Når de begynder at sætte sig på fast på panden tilsættes hvidvinen. 
Rør rundt mens det koger. 


Når vinen er kogt væk tilsættes 1 dl boullion. 
Ryst panden jævnlig. når risene begynder at sætte sig kommer du mere boullion i

Efter 20 min smager du på risene. De skal være bløde, men stadig med lidt bid i

Når risene er færdige røres ost og skyr i.
Tag panden a varmen og lad retten trække i 5 min inden servering


Pynt retten med rosmarin, bacon og champignion ved servering 

VELBEKOMME



Nærings indhold i retten ved 4 portioner

Retten vejede 810 g efter tilberedning

                     
Pr. 100 g   
  pr portion

 alt
Energi
 154 kcal
312 Kcal
1250 kcal
Protein
 6,9 g
14 g
56 g
Kulhydrat
  21 g
42 g
168 g
Fedt
 4,3 g
8,6 g
35 g