torsdag den 28. marts 2013

Pølsebrød



Bag dine egne pølsebrød istedet for de tørre du køber ved købmanden. Det vil du ikke fortryde :-)


Hvis du kun laver 10 stk af dejen får du også nogle dejligt store brød der passer til en god pølse :-)



Info om retten :



Type :
Pølsebrød
tidsforbrug :
  2 timer
Antal brød :
10 store eller 15 almindelige
Udstyr :
røremaskine, ovn

 


Det skal du bruge :

3 dl lunkent vand
50 g gær
½ dl olie
1 æg
1 tsk salt
25 g sukker
100 g fuldkornshvedemel
500 g hvedemel

sesamfrø til pynt

Sådan gør du :



Kom lunken vand, gær, æg, olie, salt, sukker og fuldkorn mel i røremaskinen og tænd


Kom hvedemelet i lidt a gangen, men hold lidt tilbage. Dejen skal blive blank og smidig

Lad maskinen køre indtil det samler sig om krogen




Lad dejen hæve afdækket i 30 min eller til dobbelt størrelse


Drys lidt mel ud på bordet, og hæld dejen ud af skålen. slå dejen ned og del den i 10 - 15 stykker

Form dejen til boller som så rulles ud til aflange pølsebrød


Kom bagepapir på en bageplade og læg dejen på med 2 cm mellemrum. så vokser dejen sammen, så de kommer til at ligne de pølsebrød man køber


Lad dejen hæve i 40 min under et viskestykke

Efter 20 min tændes ovnen på 200 g

Pensl dejen med vand og bag dem i 15 min. drys evt med sesamfrø


Når brøddene tages ud af ovnen så lad dem hænge sammen og kom dem på en rist så de lige kan køle lidt inden servering

VELBEKOMME



Nærings indhold i pølsebrødene ved 10 brød

Brøddene vejede 1030 g efter bagning

                    
Pr. 100 g   
  pr brød

 i alt
Energi
 259 kcal
266 Kcal
2663 kcal
Protein
7,0 g
7,2 g
72 g
Kulhydrat
 43 g
45 g
446 g
Fedt
 6,2 g
6,4 g
64 g