lørdag den 30. marts 2013

Pita brød



Det mest geniale ved at bage sine egne pita brød er at man kan lave dem i en ordentlig størelse istedet for de små gnallinger man køber ved købmanden :-)



Også er smagen af friskbagt brød og glæden ved selv at have lavet det jo så meget størrer :-)


Hvis du ønsker dem mere grove og fuldkorns agtige blander du bare noget fuldkornsmel i, men jo mere fuldkorn jo mindre vil brøddene hæve





Info om retten :



Type :
Pita brød
tidsforbrug :
  2 timer
Metode :
Ovn
Andet  :
Bland grovmel eller krydderier i dejen for ekstra smag
Antal brød :
6 store eller 8 - 10 små
Udstyr :
Ovn - bagesten

 


Det skal du bruge :

3 dl vand

25 g gær
1 spsk olie
1 tsk salt
15 g sukker


250 g ølandshvedemel
150 tipo 00 mel

½ dl mel til udrulning


Sådan gør du :



Kom lunken vand, gær, sukker, olie og salt i røre maskinen og tænd



Kom tipo 00 melet i først og ølandshvedemelet i lidt efter lidt



Lad maskinen ælte indtil dejen samler sig om krogen



Stil dejen til hævning afdækket i 1 time

Kom bagestenen i ovnen og tænd på så varm som muligt. min ovn kan gå til 275 g



Hæld dejen ud på et meldrysset bord

Slå dejen ned, og del den i 6 klumper (billedet er med 1½ portion dej derfor 9 boller)

Form dejen til boller. lav en spændstig overflade ved at folde dejen ind i sig selv.



Placer bollerne på lidt mel og dæk dem med et viskestykke. Lad dem hæve i 30 min



Rul en bolle ud i 1 - 2 cm tykkelse


Kom dejen ind på bagestenen. Efter 30 sek vendes brødet og bages så 2-3 min på den anden side

Imens det første brød bager rulles det næste ud osv

Når brødet er hævet op som en balon er det færdigt. Pas på de ikke får for meget, for så bliver de tørre og kedelige

Dæk brødene a med sølvpapir efterhånden som de bliver bagt


Skær toppen af brøddene og fyld dem med dit ynglings fyld

VELBEKOMME



Nærings indhold i pitabrøddene ved 6 brød

Brøddene vejede 710 g efter bagning

                     
Pr. 100 g   
  pr pitabrød

I alt
Energi
 239 kcal
283 Kcal
1699 kcal
Protein
 6,8 g
8,1 g
48 g
Kulhydrat
 45 g
54 g
322 g
Fedt
3,2 g
3,8 g
23 g