torsdag den 28. marts 2013

Påske cupcakes



Kokos cupcakes pyntet med gul kokos, jelly bean og lakrids mandler


Ungerne kom æggene på :-)



Info om retten :



Type :
Cupcakes
tidsforbrug :
  2 timer
Andet  :
Kan sagtens holde sig i flere dage
Antal kager :
15 - 20 stk




Det skal du bruge :




Cupcakes :


100 g smør
2 dl kokosmælk

200 g sukker
2 æg

1 tsk vanillesukker

200 g mel
2 tsk bagepulver

Smør cremen :


½ dl kokosmælk
100 g sukker
1 æggeblomme
125 g smør
1 tsk vanillesukker

Pynten :


60 g kokosmel
lidt vand
gul farve

Jelly beans
Lakrids mandler


Sådan gør du :


Cupcakes :

Tænd ovnen på 175 g alm

Find 2 skåle frem


Smelt smøret i en gryde eller mikroovnen



rør mel og bagepulver grundigt i den ene skål

rør smør, kokosmælk, sukker, vanillesukker og æg sammen i den anden


Hæld mel blandingen og i det våde og rør til massen er helt ensartet


Kom papir forme i en muffin bageplade, og fyld forme ½ op


Bag kagerne i 20 min. lad dem stå i formen i 5 min inden de stilles til køling på en rist

Smør cremen :



Kom kokosmælk, sukker og vanille sukker i en gryde. varm det og til sirupen bliver gennemsigtig
Stil det til køling. Det skal være stue temperatur før det skal bruges


Pisk smør og æggeblomme sammen

Hvis du bruger en køkken maskine kan smøret sagtens være direkte fra køleskabet,
 men ellers er det lettest med blød smør


Tilsæt den afkølede sirup lidt af gangen mens der piskes

Pisk indtil du får en creme agtig konsistens.

Hvis det bliver for tyndt, så sæt skålen i køleskabet i 15 min inden du pisker den færdig


Pynten :

Bland farve i vandet

Kom kokosmelet og det farvede vand i en pose og ryst grundigt indtil alt kokosmelet er gult


Strø det ud på et stykke bagepapir. Når kagerne er bagt færdig, slukker du ovnen og kommer kokosmelet ind så det kan tørre ved eftervarmen

Pyntning af cupcakes :



Når kagerne er helt kolde, smøres et lag smørcreme på dem

Hæld kokosmelet op i en skål og dyp kagerne i det


Pynt med jelly beans og et mandelæg

VELBEKOMME