torsdag den 21. marts 2013

Pandebrød - Verdens mest simple brød



Hvis du har en rest kød er disse brød alletiders :-) Kom kød, salat og dressing på og rul, så har du en durum rulle der er mindst ligeså god som dem du køber.


Du kan også bruge dem som en nem pizzabund..


Hvis du spiser dem som tilbehør kan de rulles tykkere og lige vendes i lidt krydderurter inden de steges

Der er inspiration at finde her :

Mini pizza'er og hotdogs

Durum ruller


Info om brødet :



brødtype :
Hvedebrød bagt på panden
tidsforbrug :
1 time og 15 min 
Metode :
pande
Andet :
Brug brødet som tilbehør eller rul fyld i det som en durum rulle
Antal :
12 - 16 stk

Det skal du bruge :

4 dl vand

25 gram gær
1/2 spsk flagesalt
600 gram hvedemel

Mel til udrulning


Sådan gør du :



Kom lunken vand og gær i røremaskinen og tænd


Bland mel og salt grundig sammen og hæld det i maskinen


Rør til dejen samler sig om dejkrogen


Dæk dejen til og lad den hæve i 45 min


Drys godt med mel ud på bordet og vend dejen ud.


Del dejen og i 12 - 16 stykker

Kom en pande på komfuret og skru helt op for varmen

Rul en dejklump ud så den passer med størelsen på panden. Den skal kun være ca 2 mm tyk

Læg dejen på tør pande, og rul næste dejklump imens.


Når brødet bobler godt op er det tid til at vende det
Brødene skal kun bage mellem 30 sek og 1 min på hver side


Fortsæt indtil alle brød er bagt og server straks :-)


VELBEKOMME



Nærings indhold i brødet ved 12 stk

Bagt vægt var 950 g

Hvis du bruger madlog kan opskriften findes HER

                             
Pr. 100 g   
  pr stk   
 alt

Energi

226 kcal
179 Kcal
2144 kcal
Protein
6,3 g
5,0 g
60 g
Kulhydrat

48 g
38 g
459 g
Fedt
1,1 g
0,8 g
10 g