tirsdag den 19. marts 2013

Ostepops / osterejer



Det er nemt at lave disse hjemmelavede osterejer. Der skal ikke ret mange ingredienser til.







Info om retten :



Type :
Oste rejer / chips
tidsforbrug :
  1½ time
Metode :
Ovn
Andet  :
Husk at smide osten i fryseren dagen inden
Antal personer :

Udstyr :
Røre maskine / ovn

 


Det skal du bruge :




2 bægre æggehvider
1/8 tsk citronsaft
½ knsp salt
80 g cheddarost (FROSSEN)
2 spsk parmasan

Sådan gør du :


Tænd ovnen på 150 g


Kom den frosne cheddar ost i en foodprocessor og kør den til helt fint smulder



Kom æggehviderne, salt og citron i røremaskinen og pisk indtil det er stiv. Skålen skal kunne vendes på hovedet uden det falder ud



Vend forsigtigt de 2 slags ost i æggehviderne

Kom massen i en tylle pose


Kom bagepapir på en bageplade og sprøjt små "rejer" ud


Bag rejerne i ovnen i 20 til 30 min, men pas på de må ikke blive brune



Sluk for ovnen og lad dem stå i ovnen i yderligere 30 min


Køl rejer a inden de spises

VELBEKOMME



Nærings indhold i osterejerne 

Osterejerne vejede kun 60 g færdig vægt

Kims ostepops indeholder til sammenligning
520 Kcal/100 g
7,5 g protein
52 g kulhydrat
31 g fedt
og en masse E-numre

                     
Pr. 100 g 
råvægt  
  pr 100 g
færdig vægt
 I alt
Hele portionen
Energi
220 kcal
 719 Kcal
431 kcal
Protein
19 g
 62 g
37 g
Kulhydrat
0,7 g
 2,2 g
1,3 g
Fedt
16 g
52 g
31 g