søndag den 3. marts 2013

Osso buco i rømertopf




Endnu en rigtig nem søndags ret som kun tager 15 min at lave :-)
Havde inviteret kæresten forældre og storebror på aftensmad, så er det jo dejlig nemt at man ikke behøver at stå i køkkenet hele dagen
Retten blev serveret med flutes, kartoffelmos, og bønne salat

Det skal du bruge :

1 skive Ossobuco pr mand + et par stykker ekstra :-)
2 rødløg (mine var meget små så det blev til 6 stk)
5 fed hvidløg

200 g champignion
2 bøtter hjemmelavet tomat sovs. se HER
5 dl vand

½ brev kartoffelmels pulver
2 okse boullion tern
2 spsk hvidvins eddike
2 spsk tørret rosmarin
1 spsk tørret basilikum
Salt og peber
Sådan gør du :
Römertopfen fyldes med vand og lægges i blød ½ time.



Kog 1/4 liter vand i elkedel og opløs boulliontern deri. Hæld det sidste kolde vand over og lad det køle ned, så det ikke er varmt når det hældes i rømertopfen



Osso Buco krydres med kværnet peber og salt og lægges i Römertopfen.



Hak løgene. Knus hvidløggene og hak dem fint. Drys det over kødet

Skær champignion i skiver og kom dem i 



Hæld tomat saucen i

Drys kartoffelmels pulveret over



Kom hvidvins eddike og bouillon i fadet
Drys krydderurterne over
Kom låget på og sæt fadet i en kold ovn
Tænd ovnen på 160 g og steg i min 4 timer

Jævn evt saucen med maizena hvis du syntes den er for tynd
Server med enten kartoffelmos eller ris
VELBEKOMME