fredag den 1. marts 2013

Oreo cupcakes



Det skal du bruge :
Mængde: 12 stk

cupcakes:

2 pakker Oreos

60 g smør, stuetemperatur
165 g sukker
2 æg, stuetemperatur
1 tsk vanillessens
2¼ dl mælk

165 g mel
½ tsk bagepulver

Vanille smør creme :

100 g sukker
½ dl vand
1 tsk vanille korn

125 g smør, stuetemperatur 
1 æggeblomme, pasteuriseret 

16 mini oreos til pynt

Sådan gør du :

Cupcakes :

Tænd ovnen på 180 g


Skil 12 - 16 oreos fra hinanden og kom den halvdel med cremen i formen med cremen opad


Bland mel og bagepulveret godt sammen

Pisk smør og sukker lys og luftig

Tilsæt æggene og vanille essens og rør det godt sammen


Tilsæt melet og mælken og rør til massen er ensartet


Hak resten af oreo fint og rør det i dejen.


Fordel dejen i formene. den hæver ikke ret meget så fyld bare 3/4 op

Bag dine cupcakes i 18 min. prøv når der er et par minutter tilbage at stikke i dem med en kødnål for at se om de er færdige. Der findes ikke noget mere kedeligt en tørre cupcakes

Når de er færdig sættes de til køling på en rist

Smør cremen :


Bring vand i kog og tilsæt vanille og sukker. Kog indtil væsken bliver gennemsigtig

Sæt gryden til køling indtil siruppen er under 37 g


Pisk æg og smør godt sammen.

Tilsæt halvdelen af siruppen og pisk til massen er ensartet

Kom resten af siruppen i og pisk til cremen er ensartet. Der skal piskes indtil sirup og smør samler sig


Kom cremen i en sprøjtepose og fordel over de kølede cupcakes


Slut a med at trykke en mini oreo ned i cremen som pynt


Kom kagerne i køleskabet et par timer inden servering

VELBEKOMME