torsdag den 28. marts 2013

Malt boller


Let bitre boller, med masser af kerner og med en mild smag af øl og malt


Nyd dem som en frokost bolle


Eller med lidt smør mens de stadig er lune



Info om bollerne :



Type :
Boller med kerner og malt
tidsforbrug :
  20 min til at lave dejen, 25 min bagetid, hævetid 8 - 12 timer
Metode :
Ovn
Andet  :
Kan med fordel bages på en flutes bageplade,
så de bliver sprøde på alle sider
Antal boller :
12 - 16 stk
Udstyr :
røremaskine, flutes bageplade, ovn

 


Det skal du bruge :


1 øl (33 cl)
1 ½ dl vand
1 ½ dl surdej
5 gram gær
25 g maltmel
½ spsk salt
1 spsk honning
100 g femkorn
100 g solsikkekerner
50 g hørfrø
150 g grov spelt mel
500 g hvedemel

½ dl mel til formning af bollerne

Sådan gør du :


Dag 1: om aftenen



Kom vand, gær, surdej, salt, øl, honning og maltmel i røremaskinen og tænd

Kom kernerne i og lad maskinen blande lidt

Kom alt melet i og lad maskinen ælte i 10 - 15 min



Dejen ender som en temmelig våd og klæbrig dej

Dæk dejen til og kom den i køleskabet

Dag 2: om morgenen

Tænd ovnen på 250 g



Drys dit køkkenbord med  mel og vend dejen ud på det



Del nænsomt dejen op i 12-16 stykker

Vend bollerne rundt i melet så de er dækkede på alle sider



Kom boller op på flutes bagepladen, eller på en almindelig bageplade med bagepapir



Bag bollerne i 25 min til de bliver sprøde og gyldne
Hvis du bruger alm bageplade, så vend bollerne efter 20 min 
så de også bliver sprøde på den anden side


Lad bollerne køle lidt a på en rist inden de nydes :-)

VELBEKOMME



Nærings indhold i bollerne ved 16 stk

Bollerne vejede 1375 g efter bagning

                     
Pr. 100 g   
  pr stk

I alt
Energi
 299 kcal
257 Kcal
4110 kcal
Protein
 9,4 g
8,1 g
129 g
Kulhydrat
 47 g
40 g
640 g
Fedt
7,5 g
6,4 g
102 g