søndag den 31. marts 2013

Majs boller - kold hævede



Lækre sprøde majsboller :-) Nemme at lave og smager rigtig godt






Info om bollerne :



Type :
Boller med majsmel
tidsforbrug :
  15 min til at lave dejen, 25 min bagetid, hævetid 8 - 12 timer
Metode :
Ovn
Andet  :
Kan med fordel bages på en flutes bageplade,
så de bliver sprøde på alle sider
Antal boller :
12 - 16 stk
Udstyr :
røremaskine, flutes bageplade, ovn

 


Det skal du bruge :

5 dl vand

10 g gær
1 spsk sirup
1 dl surdej - Se opskrift HER
½ spsk salt

400 g tipo 00 hvedemel
250 g durummel
150 g majsmel

lidt majs og durum mel til formning af bollerne 

Sådan gør du :


Dag 1: om aftenen



Kom vand, gær, surdej, salt og sirup i røremaskinen og tænd



Tilsæt alt melet og lad maskinen ælte i 10 min



Dejen ender som en lidt våd og klæbrig dej

Dæk dejen til og kom den i køleskabet

Dag 2: om morgenen

Tænd ovnen på 250 g



Drys dit køkkenbord med en blanding af majs- og durum mel og vend dejen ud på det



Del nænsomt dejen op i 12-16 stykker

Vend bollerne rundt i melet så de er dækkede på alle sider



Kom boller op på flutes bagepladen, eller på en almindelig bageplade med bagepapir
Skær et snit fra hjørne til hjørne i bollerne, så hæver de mere



Bag bollerne i 25 min til de bliver sprøde og gyldne
Hvis du bruger alm bageplade, så vend bollerne efter 20 min 
så de også bliver sprøde på den anden side


Lad bollerne køle lidt a på en rist inden de nydes :-)

VELBEKOMME



Nærings indhold i bollerne ved 16 stk

Bollerne vejede 1200 efter bagning

                     
Pr. 100 g   
  pr stk
   75 g
I alt
Energi
 252 kcal
189 Kcal
3028 kcal
Protein
 7,9 g
5,9 g
95 g
Kulhydrat
 54 g
41 g
653 g
Fedt
 1,1 g
0,8 g
13 g