mandag den 25. marts 2013

Lasagne med skinke, spinat og spidskål



Denne lasagne kom til verden fordi der var nogle rester spinat, spidskål og en halv hamburgerryg i køleskabet.

Der stod også hjemmelavet tomat sauce, så for at få det hele brugt blev aftensmaden denne lasagne.


Jeg lavede nærmest en omgang stuvet spinat/kål i en gryde.
Tilsatte lidt ost og brugte det som en form for bechamel sauce
Lasagnen blev nydt sammen med en portion blandet salat




Info om retten :



Type :
Lasagne af diverse rester
tidsforbrug :
  1½ time
Metode :
Ovn
Antal personer :
6 personer / 12 portioner
Udstyr :
Ovn, gryde

 


Det skal du bruge :



Saucen :

200 g frisk spinat
375 g spidskål
150 g løg
7½ dl mini mælk
50 g ost
2 spsk maizena
muskatnød
salt og peber
1 tsk olie

Fyldet :

400 g hamburryg eller skinke
12 lasagne plader (250 g)
500 tomat sauce - se opskrift HER
50 g revet ost

Sådan gør du :



Hak løg og spidskål
Skyl spinaten og spidskål grundig et stil det til afdrypning


Kom olien i en gryde og tænd på godt middel varme. Når det er varmt tilsæt løg, spinat og kål

Svits det indtil det er faldt godt sammen. Det kunne næsten ikke presses ned i gryden da det var råt
Jeg kommer bare låg på og giver det ca 10 min ved svag varme


Tag lidt mælk fra og rør det med maizena. Kom resten i gryden sammen med osten

Når osten er smeltet smages til med muskat, salt og peber


Rør maizena melet i og lad det simre et par minutter. stil gryden til side mens fyldet laves.


Skær hamburgerryggen ud i tern


Find et ildfast fad frem og kom 1/4 del af spinat blandingen i
så ½ af tomat saucen og ½ halvdelen af hamburgerryggen og et lag lasagne plader


Gentag og slut a med spinat


Tænd ovnen på 200 g, og lad lasagnen stå og trække indtil ovnen bliver varm


Drys med revet ost og kom lasagnen i ovnen i 30 min


VELBEKOMME



Nærings indhold i lasagnen ved 12 portioner

Efter tilberedning vejede lasagnen 2700 g

                    
Pr. 100 g   
  pr portion
    225 g

 alt
Energi
91 kcal
204 Kcal
2444 kcal
Protein
6,7 g
15 g
181 g
Kulhydrat
11 g
25 g
302 g
Fedt
2,2 g
5,0 g
60 g