torsdag den 14. marts 2013

Lagkage bunde



Disse lagkagebunde er lette og luftige.  


Man kan bage den som en kage og derefter flække den i det antal bunde man ønsker. 
Eller du kan smøre dejen ud på en bradepande og bruge den til en roulade


Bundene kan fryses med bagepapir i mellem







Info om retten :



Type :
Lagkage bunde
tidsforbrug :
  1 time
Metode :
Ovn
Andet  :
Kan laves i god tid og fryses
størelse  :
1 springform på 22 cm eller en hel brandepande 
Udstyr :
springform, røremaskine

 


Det skal du bruge :



5 æg
120 g sukker
100 g mel
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver


Smags variationer : 


Nøddebunde : 
Vend 2-3 spsk finthakkede nødder i dejen til sidst. 
Mørke bunde : 
Udskift 40 g mel med kakao
Kokos bunde : 
Vend 2 spsk kokosmel i dejen til sidst
Appelsin bunde : 
Vend reven skal af appelsin i dejen

Sådan gør du :


tænd ovnen på 175 g uden varmluft


kom et stykke bagebapir på bunden af en spring form og saml den. klip det overskydende papir a 


Del æggene op i blommer og hvider


Start med at piske hviderne helt stive. du skal kunne vende skålen på hovedet uden det falder ud


Pisk blommerne sammen med sukkeret til det er lyst og skummende. gerne 5 min på maskine
alt sukkeret skal være opløst


Bland mel, kartoffelmel og bagepulver grundigt sammen og sigt det i æggeblommerne


Fold forsigtigt dejen med en dejskraber indtil den er ens.


Vend forsigtigt æggehviderne i. Fold til massen er ens


Hæld dejen op i springformen


Bag kagen på den næst nederste rille i ovnen i 40 - 45 min

Du må ikke åbne ovnen de første 30 min, for så falder kagen sammen

Hold godt øje med kagen til sidst, og tag den ud ligeså snart den er fast at røre ved

Lad kagen køle godt ned på en rist inden du fjerner formen.


Når kagen er helt kold, kan du dele den over i 2 -3 skiver 

VELBEKOMME



Nærings indhold i bunden ved 1 bund

om det er lyse eller mørke ændrer stort set intet

Bunden vejede 415 g efter bagning

                    
Pr. 100 g  
bagt vægt 

 I alt
Energi
316 kcal

1310 kcal
Protein
11 g

46 g
Kulhydrat
51 g

212 g
Fedt
7,3 g

30 g