fredag den 15. marts 2013

Kyllinge pande med perlespelt


Istedet for de sædvanlige ris til gryderetterne lavede jeg denne med perlespelt's kerner


Der er ikke så mange grøntsager i, så server sammen med en god salat og groftbrød.





Info om retten :



Type :
Kyllingeret med spelt kerner
tidsforbrug :
 1 time
Metode :
Pande
Antal personer  :
4 personer / 8 portioner


Det skal du bruge :



200 g perlespelt
100 g bacontern

100 g  løg
150 g champignion
2 fed  hvidløg
½ - 1 rød chilli
1 tsk  paprika

1 bøtte tomat sauce - se HER
½ ltr vand
1 tern hønse boullion

450 g kylling filet

1 tsk peber
2 tsk salt

200 g ærter

Sådan gør du :



Skyl kernerne og stil det til afdrypning


Hak løg, hvidløg og chilli i små tern
Rens champignion og skær i skiver


Skær kyllingen i strimler


Bring ½ liter vand i kog i elkedlen. Opløs boullion i en skål med det kogende vand


Steg champignion på en tør pande til de er gyldne og tag dem a panden


Steg bacon på en tør pande til det bliver sprødt.


Fisk bacon ternene op af panden, og kom dem på et stykke køkkenrulle


Svits løg, hvidløg og chilli i fedtet fra baconen


Når det har fået lidt farve tilsæt paprika og svits i 1 minut


Kom kylling og kernerne på panden og svits i 2 minutter


Hæld tomat og bouillon over retten og lad det simre 


Hvis kornene suger alt væsken kommes mere i. det skal simre i 25 min

Smag retten til med salt og peber


Kom ærterne, champignion og bacon i retten og varm det igennem


Server retten med hjemmelavet flutes og salat


VELBEKOMME



Nærings indhold retten ved 8 portioner pande

Vægt før tilberedning 2220 g
Vægt efter tilberedningt 1625 g


                 
Pr. 100 g 
tilberedt vægt  
  pr portion   
 alt
Energi
119 kcal
242 Kcal
1940 kcal
Protein
10 g
20 g
163 g
Kulhydrat
14 g
29 g
230 g
Fedt
2,8 g
5,7 g
46 g