mandag den 18. marts 2013

Knækbrød



Det er utrolig nemt at lave sine egne knækbrød.

Du blander bare kerner / flager efter hvad du bedst kan lide.


Jeg bruger grahamsmel i mine, men alle andre hvedemelstyper kan sagtens bruges

Krydderi kan også tilsættes efter smag eks kanel




Info om retten :



Type :
Knækbrød
tidsforbrug :
  20 min
Metode :
Ovn
Andet  :
Opbevares i en lufttæt bøtte
Antal  :
15 - 24 stk

 


Det skal du bruge :




1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl græskarkærner
1 dl sesamfrø
2 dl koldt vand
3/4 dl raps- eller solsikkeolie
3 dl grahamsmel
1 tsk bagepulver
½-1 tsk salt

Sådan gør du :


Tænd ovnen på 200 G


Kom alle kerner, salt og bagepulver i en skål og rør


Kom olie, mel og vand ved og rør til dejen er ens. Den skal være som en tyk grød


Kom et stykke bagepapir på en bageplade og hæld dejen på

Kom et stykke bagepapir ovenpå dejen og rul den ud med en kagerulle

Rids knækbrødene med bagsiden af en alm kniv.


Fjern det øverste bagepapir, og bag dem i ca 15 min


Lad knækbrødene køle a på en rist

Når de er helt kolde kommer du knækbrødene i en luft tæt beholder


VELBEKOMME



Nærings indhold i knækbrødet ved 16 stk

Vægt efter bagning 450 g

                    
Pr. 100 g   
  pr stk

 alt
Energi
575 kcal
162 Kcal
2588 kcal
Protein
18 g
5,1 g
82 g
Kulhydrat
38 g
11 g
172 g
Fedt
40 g
11 g
180 g