lørdag den 23. marts 2013

Karamel fudge cookies



Lige en variation af mine chokolade chip cookies

Kagerne bliver lidt sprøde i kanten, men dejlig bløde på midten :-)
De smager dejligt af en karamel / hasselnøds blanding


Hvis du er mere til MogM's så se DENNE opskrift




Info om retten :



Type :
Cookies med karamel
tidsforbrug :
  1 time
Metode :
Ovn
Andet  :
dejen kan fryses inden bagning
Antal kager :
24 stk

 


Det skal du bruge :




350 g Mel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt

225 g smør
100 g sukker
100 g brun farin
1 tsk vanilliesukker
2 æg

150 g hassel Nødder
100 g fudge fra bland selv slik

Sådan gør du :




Hak fudge i ½ x ½ cm tern. hak eller knus nødderne. 
Jeg trykker nødderne flade med bunden af en kop, så de bliver knust
rør smeltet smør og bland med æg, sukker, vanilie sukker og farin sammen i en skål
rør mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål


Sigt mel blandingen op i den anden skål og ælt det indtil der ikke er flere mel klumper


Vend fudge og nødder i

Tænd oven på 175 grader.


Brug portions ske eller en alm ske til at komme 6 kager per bradepande.  

Tryk kagerne lidt flade


Bag i 10-15 min, eller til de er gyldne i kanten. 

Hvis du kan vente så lad kager blive kolde inden de spises, så smager de bedst :-)


Hvis du vil fryse noget af portion, så kom dejkugler på et stykke bagepapir. 



Kom dem i fryseren i et par timer til de er hårde, og kom så klumperne i en frost pose.
Så er det bare at tage det antal op du vil bage og komme dem direkte i ovnen
De skal lige bage 2-3 min længere hvis de kommer direkte fra fryseren

VELBEKOMME



Nærings indhold i kagerne ved 24 stk

Kagerne vejede 1040 g efter bagning

                    
Pr. 100 g   
  pr stk

 alt
Energi
518 kcal
225 Kcal
5391 kcal
Protein
7,4 g
3,2 g
76 g
Kulhydrat
56 g
24 g
528 g
Fedt
30 g
13 g
311 g