lørdag den 30. marts 2013

Havregryns kager


Der var en lidt smør creme i overskud fra påske cup cakes'ne,
så bagte lige disse havregryns kager for at få brugt cremen :-)



Der blev kun smurt et tyndt lag i 5 af kagerne og resten blev uden

Kagerne smager også dejligt enten kun med chokolade eller helt uden




Info om retten :



Type :
Havregrynskager med smørcreme
tidsforbrug :
  1 time
Antal kager :
9 stk


 


Det skal du bruge :


Kagerne :

1spsk mel
100 g havregryn

1 tsk bagepulver

1 tsk vanillesukker
skal fra 1 appelsin


75 g smør
125 g sukker 

1 æg


Fyldet :

100 g chokolade


½ dl vand
100 g sukker
1 æggeblomme
125 g smør
1 tsk vanillesukker

Sådan gør du :


Tænd ovnen på 190 g alm


Bland mel, havregryn, bagepulver og appelsin skal godt sammen


Kom smør i en gryde og smelt det ved svag varme


Tag gryden a varmen ligeså snart smørret er smeltet. 
Rør sukker, vanille og ægget i
Kom havregryns blandingen i en rør indtil dejen er ens

Kom bagepapir på 2 bageplader. 


Kom 9 klatter dej på hver plade. Klatterne skal ca være 1 spsk pr stk. Du behøver ikke glatte dem ud, for de flyder selv ud i ovnen


Bag kagerne i ca 10 min. De skal være let brune idet, og lidt mørke i kanten


Lad kagerne ligge på bagepapiret og køle lidt inden de ligges på en rist

I mens kagerne køler laves cremen




Kom vand, sukker og vanille sukker i en gryde. varm det og til sirupen bliver gennemsigtig
Stil det til køling. Det skal være stue temperatur før det skal bruges


Pisk smør og æggeblomme sammen


Tilsæt den afkølede sirup lidt af gangen mens der piskes

Pisk indtil du får en creme agtig konsistens. Hvis det bliver for tyndt, så sæt skålen i køleskabet i 10 min inden du pisker videre


Når kagerne er blevet helt kolde hakkes chokoladen fint.

Smelt chokoladen enten over vandbad eller i mikroovnen


Pensl chokolade på kagerne, og læg dem til tørre


Når chokoladen er stivnet, smøres der et lag creme på halvdelen af kagerne og de samles med dem uden

Den smør creme jeg brugte var en rest fra nogle cupcakes, så det er derfor der er kommet sådan et skrabet lag i. Der var kun creme til 5 stk, men kagerne smager jo også fantastisk uden :-)

Opbevar kagerne køligt

VELBEKOMME



Nærings indhold i kagen ved 9 stk

Tilberedt vægt var 710 g

                    
Pr. 100 g   
  pr portion

 alt
Energi
486 kcal
384 Kcal
3453 kcal
Protein
5,0 g
4,0 g
36 g
Kulhydrat
48 g
38 g
339 g
Fedt
31 g
24 g
219 g