søndag den 24. marts 2013

Hamburgerryg i rømertopf med rødvins sauce



Søndag er igen = rømertopf mad


Hamburgerryg med rødvins sauce, hasselbagte kartofler og hvidløgs flutes



Info om retten :



Type :
Hamburryg i stegeso
tidsforbrug :
  3 timer
Metode :
Ovn
Andet  :
Lavede retten med hasselbagte kartofler for de kunne jo bage imens ovnen alligevel var tændt
Antal personer :
6 personer / 12 portioner
Udstyr :
Stegeso

 


Det skal du bruge :


Stegesoen :

1 Hamburgerryg på godt 1 kg
2 dl Vand
2 dl Rødvin
300 g løg
200 g gulerod

150 g porre
10 enebær
10 peberkorn
2 laurbærblade

Saucen :


Stegeskyen
2 dl. Rødvin
½ dl skyr
salt og peber
1 spsk maizena

Lidt kulør
Kartoflerne :

1 kg kartofler (skrællet vægt)
1 spsk olie
salt + peber
evt krydderier

Sådan gør du :


Sæt stegesoen i blød i min en ½ time


Skræl guleroden og skær i skiver.
Løgene skrælles og skæres i kvarte
Porrene skæres i 5 cm pølser


Kom grøntsagerne og krydderierne i bunden af rømeren


Fjern nettet fra hamburgerryggen og lig den oven på grøntsagerne


kom vand og vin ved. låget på og ind i den kolde ovn

Tænd ovnen på 175 g. Stegen skal så have 2 timer


Skræl kartoflerne. Skær riller godt halvvejs ned i kartoflerne med ca 3 mm mellemrum
kom kartoflerne i et ildfast fad
Pensl dem med olie og krydder
Kom fadet ind i ovnen til rømertopfen


Efter 2 timer tages rømertopf'en ud, og temperaturen i ovnen hæves til 225 g så kartoflerne kan blive sprøde

Tag hamburgerryggen op på et skærebræt og dæk den med staniol


Si skyen ned i en gryde og tilsæt rødvinen.
kom grøntsagerne tilbage i stegesoen og lig låget på så de holder sig varme


Lad saucen koge kraftigt i nogle minutter så den koger ind. Kog gerne halvdelen væk


Skru ned for varmen og tilsæt skyr. smag til med salt og peber. Hvis du vil have den lidt tykkere jævnes den. Farv evt med lidt kulør


Skær skiver af hamburgerryggen og anret dem sammen med grøntsagerne fra stegesoen


Giv evt kartoflerne lidt grill imens du laver saucen hvis de ikke vil blive sprøde


VELBEKOMME