fredag den 22. marts 2013

Grov hvede / spelt brød



Dejligt koldhævet grov brød med surdej :-)


Nemt at lave, og passer perfekt som nybagt morgen brød





Info om brødet :



Type :
grovbrød
tidsforbrug :
  20 min + 12 timer's hævning
Metode :
Ovn
Antal :
1 brød
Udstyr :
røremaskine + ovn

 


Det skal du bruge :




6 dl vand
10 g gær
½ tsk salt
1 dl surdej se HER
500 g ølandshvedemel
150 g fuldkorns speltmel
50 g groft rugmel
200 g femkorn
25 g lyst maltmel

Spelt flager til pynt

Sådan gør du :


Dag 1: om aftenen


Kom vand, gær, surdej og salt i røremaskinen og tænd


Tilsæt maltmel og kernerne, speltmel og rugmel og lad maskinen blande sammen


Kom ølandshvedemelet i og lad maskinen ælte i 15 min

Dejen er temmelig våd, men det skal den være

Kom dejen overdækket i køleskabet natten over

Dag 2 : om morgenen


tænd ovnen på 250 g 



Når ovnen er varm vendes dejen forsigtigt ud på en plade med bagepapir på

Rids brødet og drys med spelt flager



Bag brødet i 30 - 35 min så det er flot gylden. Tjek med en kødnål og brødet er færdig



Lad brødet køle lidt på en rist inden du skærer de første skiver

VELBEKOMME



Nærings indhold i brødet

Brødet vejede 1502 g efter bagning

                     
Pr. 100 g
bagt vægt   
I alt  

Energi
 241 kcal
3618 Kcal
Protein
 7,8 g
117 g
Kulhydrat 
42 g
628 g
Fedt
3,9 g
58 g