torsdag den 21. marts 2013

Gelato is - mynte, karamel og chokolade



Kom frisk mynte i denne is, sammen med karamel og chokolade.

Næste gang tror jeg ikke der kommer karamel i, for den tog lidt af mynte smagen



Info om retten :



Type :
Is
tidsforbrug :
  1 time
Metode :
Ismaskine
Andet  :
Hvis du har en ismaskine med kompressor kan du bare køre massen mens den er varm
Antal personer :
8 personer
Udstyr :
ismaskine

 


Det skal du bruge :



5 dl mini mælk
100 g sukker
3 æg
frisk mynte
100 g karamel (kondenseret mælk kogt i 4 timer)
100 g mørk chokolade

Sådan gør du :



Hak mynten fint, eller blend den sammen med lidt mælk


Kom mælken og den hakkede mynte i en gryde, og varm det op til det damper. Det må ikke koge, for så forsvinder mynte smagen
Lad så massen stå og trække i 1 time


Sigt massen så du får mynte stykkerne siet fra

Resten af vejen er det ligesom i min grundopskrift som er HER


Kom mynte mælken tilbage i gryden sammen med sukker, æg og karamel

Varm massen under omrøring ved svag varme indtil 80 - 84 grader. Hvis det bliver over 85 g så klumper æggene. ville lige farve isen en anelse lysegrøn, men kom vist for meget pasta farve i :-)

Lad det hele køle ned til 5 g inden du kører det på ismaskinen


Mens ismaskinen kører hakkes chokoladen


Lige før isen er kørt færdig hældes chokolade stykkerne i


Kom isen i en lufttæt beholder og i fryseren indtil den skal nydes


VELBEKOMME



Nærings indhold i isen ved 8 portioner lavet på minimælk


                     
Pr. 100 g   
  pr portion

 alt
Energi
172 kcal
213 Kcal
1703 kcal
Protein
5,7 g
7,1 g
56 g
Kulhydrat
22 g
27 g
218 g
Fedt
6,7 g
8,3 g
66 g