fredag den 15. marts 2013

gelato is - banan, makron, chokolade og valnødder


Denne is er fyldt med dejlig fyld. Ja det er jo nærmest fyld med is :-)


De ristede valnødder og chokoladen giver de en is med masser af knas :-)
Bananen gør at isen kommer til at virke frisk i smagen






Info om retten :



Type :
Mælkeis med fyld
tidsforbrug :
  15 min + 30 min
Metode :
Ismaskine
Andet  :
Hvis du ligesom jeg ikke har en maskine med kompressor
skal isen fryses før servering
Antal personer :
8 portioner
Udstyr :
pande / ismaskine

 


Det skal du bruge :



1 portion gelato is - se HER

2 bananer
75 g ristede valnødder
75 g mørk chokolade
10 knuste makroner


Sådan gør du :



Hak valnødderne og rist dem på en pande. pas på de ikke brænder på
Stil nødderne til køling

Hæld grundmassen på ismaskinen og tænd


Imens isen kører skæres bananerne i små tern


Makronerne knuses
Hak chokoladen
Bland det hele sammen i en bøtte 


Ligefør isen er kørt færdig blander du fyldet i


Kom isen i en lufttæt bøtte og frys den færdig i fryseren

Isen er så blød at den sagtens kan kugles op direkte fra fryseren
Hvis du ønsker en mere cremet is, så brug fløde istedet for mælk i grund opskriften og udskift evt 1 æg med 3 æggeblommer

VELBEKOMME



Nærings indhold i isen ved 8 portioner


                     
Pr. 100 g   
  pr portion

 alt
Energi
181 kcal
256 Kcal
2045 kcal
Protein
5,4 g
7,6 g
61 g
Kulhydrat
21 g
29 g
233 g
Fedt
8,7 g
12 g
98 g