lørdag den 9. marts 2013

Fyldte peberfrugter med speltkerner


Alene hjemme hele weekenden, så fredag's aftensmaden blev disse peberfrugter sammen med en frikadelle og en omgang blandet salat.
Der er en rimelig stærk ret, men du bestemmer jo selv hvor meget paprika og chilli der kommer i



Disse peberfrugter er også gode enten som en vegetar ret serveret med grove grøntsager eller som tilbehør til kylling



Info om retten :



Type :
vegetar ret / tilbehør
tidsforbrug :
 1 time
Metode :
Pande + ovn
Andet  :
Retten kan forberedes inden så den er klar til ovnen 


Det skal du bruge :
1 person som selvstændig ret
2 personer som tilbehør


1 stor rødpeber
50 g speltkerner
100 g skyr

100 g champignion
1 lille løg
1 fed hvidløg
½ dl friske krydderurter efter smag
½ tsk paprika
1 rød chilli
salt og peber
balsamico eddike

25 g revet ost
Olie til stegning

Sådan gør du :



Kog speltkernerne som angivet på posen, og lad dem dryppe a i en sigte



knus hvidløget. Hak løg, krydderurter, chilli og hvidløg fint.Rens champignion og skær dem i skiver.

Svits svampene på en tør pande indtil de bliver brune og sprøde
Stil champignionerne til side




Tør panden a med lidt olie 



Svits hvidløg, løg og chilli til det får lidt farve



Kom speltkernerne og champignion på panden sammen med eddiken og smag til med krydderiernesteg det hele i 5 min. tag panden a blusset og lad det køle mens du renser peberfrugterne
Tænd ovnen på 200 g

Flæk peberfrugterne på langs, og rens dem for kerner



Rør skyr op med fyldet og kom det i de rensede peberfrugter

Beklæd et fad med bagepapir og kom peberfrugterne deri
Understøt evt peberfrugterne med lidt sølvpapir hvis de ikke kan holde balancen :-)




Drys med lidt revet ost og kom fadet i ovnen



Bag peberfrugterne i 20 min

VELBEKOMME



Nærings indhold retten


                     
Pr. 100 g   
  pr halve
Peberfrugt    
 alt
Energi
82 kcal
195 Kcal
391 kcal
Protein
6,3 g
15 g
30 g
Kulhydrat
12 g
27 g
55 g
Fedt
1,2 g
2,9 g
5,7 g