tirsdag den 26. marts 2013

Franske vafler



Franske vafler er en dejlig sprød småkage, som skal ligges sammen med creme imellem.

Jeg kom en omgang smør creme imellem kagerne, men andre cremer eller flødeskum kan sagtens bruges
Der blev godt nok dobbelt creme, men så må jeg jo bage nogle cupcakes for at bruge det sidste :-)
Det kan også sagtens fryses indtil du skal bruge det


Har lige opgraderet frk jensen's opskrift med en omgang hasselnødder :-)




Info om retten :



Type :
Småkage med cremefyld
tidsforbrug :
  2 timer 
Andet  :
Hvis du ikke spiser dem alle med det samme, så vent med at komme fyldet i til de skal serveres, så de ikke bliver bløde
Kagerne er fryse egnede uden fyld
Antal kager :
16 stk

 


Det skal du bruge :


Kagerne :

190 g hvedemel
50 g hasselnødder
125 g smør
½ dl vand

Perlesukker
Creme :
100 g sukker
½ dl vand
125 g smør
1 æggeblomme
1 tsk vanille sukker

Sådan gør du :

Kagerne :

Jeg lavede dejen i min foodprocessor så opskriften er skrevet til denne


Kom hasselnødderne i og kør dem til mel


Skær smøret i små firkanter og kom dem i sammen med melet. kør til du har fint smulder


tilsæt vandet og kør til dejen er samlet.


Pak dejen ind i film og kom den i køleskabet i 1 time

Tænd ovnen på 200 g

Rul dejen ud i ca ½ cm tykkelse, og stik runde kager på 6 cm


Hæld perlesukker ud på bordet, og læg kagerne i det. Rul dem lidt aflange


Kom kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir


bag kagerne midt i ovnen i ca 10 min


lad dem køle a på en rist

Cremen :

Hvis du pisker det i hånden skal smøret vøre meget blødt, hvis du bruger maskine er det ligegyldigt


Kom vand og sukker i en gryde og varm det op indtil alt sukkeret er smeltet


Lad det køle lidt a inden chokolade piskes i
Lad det køle til stue temperatur


Kom sukkeret og ægget i og pisk indtil det bliver til en lys og luftig creme
Hvis det er for varmt bliver cremen tynd, så sæt det i køleskabet i 10 min inden du pisker det stiv


Smør creme på et kage, og saml den med en anden kage i samme størelse

Lad være med at smøre flere kiks en du spiser, for hvis de står med cremen i for længe så bliver de bløde


VELBEKOMME



Nærings indhold i kagerne ved 16 stk hvor 1/3 af cremen blev brugt


                    
Pr. 100 g   
  pr kage

 alt
Energi
448 kcal
168 Kcal
2683 kcal
Protein
5,2 g
2,0 g
31 g
Kulhydrat
41 g
15 g
246 g
Fedt
30 g
11 g
177 g