onsdag den 20. marts 2013

Den du ved nok kage



Min datter ville have kage med i skolen på hendes fødselsdag, så en bradepande fuld chokolade kage er jo altid et kæmpe hit :-)


Godt man ikke er lære/pædagog efter sådan en sukker bombe :-)



Info om retten :



Type :
Bradepande kage
tidsforbrug :
  1 time
Metode :
Ovn
Andet  :
Kan laves aften før
Antal personer :
24 børn / 30 stykker
Udstyr :
røremaskine, ovn

 


Det skal du bruge :

Til 1 hel bradepande
1/4 af opskriften giver en springform på 22 cm


Dejen:
400 g. sukker
4 æg
3½ dl cheasy vanille yoghurt (mælk kan også bruges)
½ dl kaffe
450 g mel
4 tsk vaniljesukker.
4 spsk Kakao
4 tsk bagepulver
200 g flydende margarine

Glasur:
200 g. flydende margarine
4 spsk. kaffe
4 spsk. Kakao
3 tsk. Vaniljesukker
200 g. kokosmel
375 g. flormelis

Sådan gør du :




Jeg laver kagen på min røremaskine så opskriften er skrevet til det.

Tænd ovnen på 190 g alm eller 175 g varmluft


Kom piskeristet på maskinen. Kom æg, sukker og vanille sukker i skålen.



Pisk til det er tykt og skummende



Sigt mel, kakao og bagepulver sammen i en skål


Skift piskeriset ud med en gummi K-spartelen



Tænd maskinen på laveste hastighed
Kom skiftevis lidt af yoghurt, kaffe og mel blandingen i
Til sidst kommer du magarinen i lidt af gangen


Kom bagepapir i en dyb bradepande, og fordel dejen deri



Bag kagen i 25 - 30 min. Mærk efter med en kødnål eller kniv for at se om den er færdig

Imens kagen bager laves glasuren.



Kom alle ingredienserne i en gryde og varm op mens du rører indtil glasuren bliver tyk og cremet



Når kagen er afkølet, smøres glasuren på med en dejskraber


Skær kagen ud i passende stykker og pynt med flag


VELBEKOMME



Nærings indhold i kagen ved 36 stykker


                     
Pr. 100 g   
  pr stk

 alt
Energi
364 kcal
270 Kcal
9735 kcal
Protein
4,3 g
3,2 g
115 g
Kulhydrat
46 g
34 g
1223 g
Fedt
19 g
14 g
498 g