fredag den 1. marts 2013

Cola kylling i rømertopf




Retten skulle have været lavet med en hel kylling, men købmanden havde ikke nogen :-( 
Havde lovet unger cola kylling, så det blev lavet med kyllinge lår som nødløsning.. 
Eneste problem var at lave sprød skind, men retten blev ligeså god som den plejer alligevel :-)


Det skal du bruge :

1 hel kylling. (eller som her kyllingelår)

1 bøtte tomatsauce som koges indSe opskrift HERellers brug 4 dl ketchup
1 dåse cola
4 fed hvidløg

1 tsk revet ingefær

tabasco efter smag
½ tsk cayennepeber
2 tsk soya
2 spsk brun farin
½ tsk salt

Sådan gør du :


Fyld rømertopfen med vand og lad den trække i min 30 minutter

Hæld vandet fra og kom kyllingen i 
Knus hvidløggene om skær dem i små stykker

Bland hvidløg med resten af ingredienserne til en marinade


Hæld marinaden over kyllingen og kom fadet i en kold ovn


Tænd ovnen på 180 g og steg i 2 til 2½ time. 
Hvis skindet skal være sprødt tages låget af det sidste kvarter
(virker ikke med kyllinge lår, for de er dækket af saucen)



Hvis du bruger kyllinge stykker kan de tages op og kommes
på en bageplade med bagepapir og grilles i ca 5 min



Serveres med ris eller pommes frites, brød og en god salat



VELBEKOMME :