mandag den 11. marts 2013

Blomkåls fad med rejer




Lækker ret med rejer og masser af grøntsager. Osten og fløden giver en meget cremet konsistens og en mild smag med et strejf af chilli :-)

Jeg lavede kun til 2 personer

Bagte dog lige 4 Naanbrød som tilbehør - se opskrift HER




Info om retten :



Type :
Grøntsags fad med rejer og ost
tidsforbrug :
  1 time
Metode :
Gryde + ovn
Antal personer :
4 personer / 8 portioner

  Det skal du bruge :



4 personer / 8 portioner

2 personer / 4 portioner
300 g blomkål

1 tsk olie

2 fed hvidløg
100g løg
250 g champignon
250 g squash
250g broccoli 

1 pakke friskost 3 % fedt
1 brik Milda 4% fedt

300g rejer
Salt, peber og chiliflager
1 spsk citronsaft

evt frisk persille
evt revet citronskal

150 g blomkål

1 tsk olie

1 fed hvidløg
50 g løg
125 g champignon
125 g squash
125 g broccoli 

100 g friskost 3 % fedt
½ brik Milda 4% fedt

150 g rejer
Salt, peber og chiliflager
1 tsk citronsaft

evt frisk persille
evt revet citronskal

Sådan gør du :


Tænd ovnen på 200 g


Skær stokken af blomkålet og riv det fint eller kør det i food processsoren til det ligner ris


Rens løg og hvidløg og hak dem fint
Del broccoli i små buketter
Skær squashen i 1 x 1 cm stykker
Rens champignion og skær dem i skiver


Tør en god slip slet gryde af med olie


Svits hvidløg og løg til de bliver blanke


Tilsæt champignion og squash og svits til vandet fra dem er fordampet


Kom blomkålet med i gryden og svits yderligere nogle minutter

Kom ost, fløde og broccoli i gryden og krydder med salt, peber, citron og chilli


Tag gryden a varmen og rør forsigtigt rejerne i


Hæld retten over i et ovnfast fad og bag den i 20 min
Du kan evt drysse lidt revet ost over, men jeg syntes ikke det er nødvendigt :-)


Pynt evt retten med frisk hakket persille og citronskal


Server med et godt brød



VELBEKOMME



Nærings indhold i retten ved 8 portioner

Tilberedt vægt : 1650 gram

                     
Pr. 100 g  
tilberedt vægt 
  pr portion   
 alt
Energi
60 kcal
124 Kcal
989 kcal
Protein
7,0 g
14 g
115 g
Kulhydrat
5,0 g
10 g
82 g
Fedt
1,6 g
3,2 g
41 g