mandag den 18. februar 2013

Stegt flæsk med persillesovs


Det skal du bruge :
3 personer
Flæsket

Stribet flæsk 
Salt
Peber




Kartoffelmosen

750 g kartofler
muskatnød
kogevand fra kartoflerne
15 g fedtstof fra flæsket eller smør



Persillesovs

4 dl kogevand fra kartoflerne
2 dl mælk
4 spsk hvedemel
salt og hvid peber
25 g fedtstof fra flæsket eller smør
Persille


Sådan gør du :

Stegt flæsk

Bank flæskeskiver lidt flade, og drys godt med salt og peber.
Lad gerne kødet trække med salten i 1 time og læg i en bradepande med bagepapir 
Sæt i en forvarmet ovn, midterste rille ved 225 grader. 

Hæld fedtet fra et par gange under vejs, og vend flæsket samtidig. 
Steg det sprødt i ovnen i ca. 30 minutter, og gem lidt af fedtet fra det færdigstegte flæsk til persillesovsen og kartoffelmosen. 



Lad det stegte flæsk dryppe af på køkkenpapir til servering, og drys over med lidt salt.

Kartoffelmos :



Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker
Kog dem i 20 minutter i usaltet vand
Hæld vandet fra kartoflerne (husk at gem det)



Mos eller pisk kartoflerne sammen med kogevand indtil du får den ønskede konsistens. 



Kom lidt fedt fra flæsket i, og smag til med muskatnød, salt og peber.

Persillesovs :



Skyl persille grundigt, og hak det fint. 



Kom fedtet i en gryde, og tilsæt melet under piskning. 



Tilsæt mælk, og vandet fra de kogte kartofler og lad det koge ind, under jævnlig piskning i ca. 10 minutter eller du har den rette konsistens
Smag til med salt og peber. 



Tag gryden af kogepladen, og vend hakket persille i sovsen, og lad den stå under låg indtil servering..
Hvis du vil bruge persillesovsen igen som rester er det en god ide ikke at komme persillen i sovsen, men at servere den ved  siden af. 
Man må nemlig ikke genvarme sovsen hvis persillen er i


Server med syltede rødbeder



VELBEKOMME