torsdag den 14. februar 2013

Skinkesnitzler med rodfrugter (rømertopf)



Denne ret er hurtig og nem at lave, og så passer den jo som alle andre rømer retter helt sig selv i ovnen :-)

Det skal du bruge :
4 personer 

Bund af rodfrugter

200 g kartofler
200 g Rødbeder
200 g Pastinak
200 g Knoldselleri

200 g gulerod

1 spsk. Olivenolie
2 spsk. Balsamico eddike
Salt og Peber
Timian

1 spsk flydende Honning

Kødet :


3 - 4  skinke snizler (500 g)

Krydderi efter smag
salt og peber








Sådan gør du :




Fyld din rømertopf incl låg med vand. den skal trække i 30 min



Skræl alle rodfrugterne og skær dem groft.  



Kom dem i en pose og tilsæt olie, eddike og krydderier og ryst det hele sammen



Tøm rømertopfen for vand og hæld rodfrugterne i.
Fordel honningen over blandingen og kom låget på

Fadet stilles i en KOLD ovn som tændes på 200 g



Efter 1½ time krydres kødet og rømeren tages ud af ovnen. Placer kødet oven på rodfrugterne og kom låget på igen

Ind i ovnen med det hele i yderligere 30 min



Retten er nu klar til servering



VELBEKOMME

Nærings indhold i retten ved 4 personer



                    Pr. 100 g   pr person    alt
Energi78 kcal303 Kcal1212 kcal
Protein8,0 g31 g125 g
Kulhydrat8,1 g31 g126 g
Fedt1,8 g7,1 g29 g