lørdag den 2. februar 2013

Risengrød



Julen varer jo lige til påske, så vi kunne jo lige så godt udrydde de sidste grødris der var i skuffen.

Lav evt. en større portion, og lav nogle klatkager af resterne

Det skal du bruge :

4 personer

250 g vand
190 g grødris
1 liter minimælk
1 tsk salt

smør
kanelsukker

Sådan gør du :

Kom vandet i en tykbundet gryde og bring det i kog.

Kom risene i under omrøring og kog det i 2 min

Kom mælken i gryden og bring det i kog under omrøring

skru ned til svag varme og kog risene underlåg i ca 35 min

rør a og til så det ikke brænder på

når grøden er godt tyk er den færdig

smag til med salt og server med smør og kanel sukker

VELBEKOMME

Nærings indhold i grøden ved 4 portioner uden kanel sukker og smør



                    Pr. 100 g   pr portion
    (362 g)
    
 alt
Energi74 kcal268 Kcal1072 kcal
Protein3,3 g12 g47 g
Kulhydrat14 g50 g201 g
Fedt0,5 g1,9 g
7,5 g