fredag den 8. marts 2013

Porre / skinke tærte



Denne porretærte kan både serveres varm og kold. Den er god sammen med en rugbrød til middagsmaden, eller server den som let aftensmad sammen med et godt brød og noget frisk salat.



Det er ikke en traditionel tærtebund, mere et brød da det er en gær dej jeg bruger. Hvis du er mere til en traditionel mørdejs bund laver du da bare det :-)

Hytteosten kan også nemt udskiftes med 2 dl mælk og 1 ekstra æg




Fyld kan også laves efter eget ønske, men jeg havde købt en masse porrer som skulle bruges :-) Peberfrugt, spinat, kartofler, løg eller hvad der nu er i grøntsags skuffen kan bare blandes i. 



Laver ofte tærte med en rest kød fra køleskabet eks kylling, steg osv, men der var ikke lige nogle rester i dag, så det blev til skinke strimler



Det skal du bruge :
til et stort tærtefad 4 personer



Dejen :



10 gram gær
1 dl vand
½ tsk salt
1 tsk sukker
30 gram rugmel
50 gram grahamsmel
100 gram hvedemel





Fyldet :


Glemte at få hvidløg med på billedet

300 g hakkede porrer
3 æg
250 hytteost 1,5 %
2 fed hvidløg
1 pakke skinke tern (200 g)
25 g skåret soltørrede tomater  
50 g revet ost
salt og friskkværnet peber

Sådan gør du :





Opløs gæren i lunken vand
tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt



Lad dejen hæve i 1 time



Imens dejen hæver hakkes porrerne i tynde halve skiver, og skylles grundigt for jord




Svits porrene til væsken fra dem er fordampet og de bliver let gyldne



Æg, hytteost, presset hvidløg, finthakkede soltørrede tomater, salt og peber blandes i en skål



Når dejen er færdig hævet ruller du den ud på et mel drysset bord. Rul den lidt størrer end fadet.
Rul dejen op på kagerullen og rul den ud over fadet.
Tryk siderne godt og skær overskydende dej a



Fordel porrerne og skinken over dejen



Hæld ægge blandingen over



Drys ost over og bag tærten ved 200 g i ca 30 min



Som pynt brug lidt frisk purløg, karse, pesto, osv 



Server med groftbrød og en god salat..





VELBEKOMME



Nærings indhold i tærten ved 8 portioner


                     
Pr. 100 g   
  pr portion  
 alt
Energi
116 kcal
192 Kcal
1537 kcal
Protein
8,9 g
15 g
117 g
Kulhydrat
14 g
23 g
182 g
Fedt
2,9 g
4,7 g
38 g