torsdag den 7. februar 2013

Nakkekam i rømertopf







Dette er dejlig nem simremad, som med garanti bliver mørt og saftigt.. 
Kræver at du kan starte på aftensmaden 4 - 5 timer før spisetid, 
men det tager kun 20 min at forberede og smager som en million :-)

Det skal du bruge :

6 - 8 personer


  • En nakkekam på ca kilo (hvis 8 personer så 1,5 kg)
  • Salt og Peber
  • grillkrydderi
  • en klat smør og lidt citronolie til bruning af stegen


  • Et kilo små kartofler
  • 250 g gulerødder 
  • 250 g rødløg
  • 6 fed hvidløg (hele)
  • 250 g knoldselleri
  • 1 tsk olivenolie
  • salt og peber
  • Rosmarin


  • en god gerne lidt mørk øl

Sådan gør du:



  • Sæt Römertopfen i blød i min 30 min 


  • Skær alle grøntsagerne groft og kom dem i stegesoen. Vend dem med olivenolie salt og peber samt rosmarin.



  • Rens nakkekammen for de værste hinder- resten smelter væk under langtidsstegningen. Krydr godt med grillkrydderi, salt og peber og brun den på alle sider ved god varme i en blanding af smør og citronolie. Placer den ovenpå grøntsagerne. 



  • Hæld en øl over og kom fadet i en kold ovn 

  • steg ved 130 grader i min 3½ time. gerne mere



Velbekomme

Fisk skyen op af stegesoen og lav den skønneste sovs :-)
Retten blev serveret med spidskålssalat og hvidløgs brød





Nærings indhold i retten ved  8 personer



                    Pr. 100 g   pr person
    (391 g)    
 alt
Energi101 kcal395 Kcal3157 kcal
Protein6,8 g27 g213 g
Kulhydrat8,7 g34 g271 g
Fedt4,2 g17 g133 g