lørdag den 2. februar 2013

Landbrød






Dette brød er alletiders til morgenbrød, for det kan samles mens man alligevel er i køkkenet for at lave aftensmaden dagen før. 
Jeg bruger ølandshvedemel og emmermel for at få et lidt mørkere brød med masser af smag
Jeg brugte lidt flager for at give brødet lidt struktur

Om brødet

Type : langtidshævet hvedebrød
tidsforbrug : 20 min op maskine til at samle og ælte dejen
Hævetid : 12 timer på køkkenbordet + 1 time i form
Bagetid : 45 min ved 200 C

Det skal du bruge :


  • 5 dl vand
  • 35 gram gær
  • 2 tsk salt
  • 1 1/2 spsk honning
  • 200 gram emmermel
  • 700 gram ølandshvedemel.eller alm hvedemel med højt gluten indhold
  • 75 gram flager eftersmag. jeg brugte ½ emmer og ½ spelt



Sådan gør du :
  • kom vand, gær, salt og honning i røremaskinen og tænd
  • Tilsæt flagerne efterfulgt af emmermelet. lad maskinen køre det sammen og tilsæt ølandshvedemelet lidt ad gangen. Det er ikke sikkert at du skal bruge det hele
  • Ælt dejen i ca. 10 minutter til den er smidig og rimelig fast 
  • læg den herefter i en olieret skål, som dækkes grundigt til.
  • Lad dejen hæve i ca. 12 timer ved stue temperatur
  • tag den så ud på et bord og slå den ned
  • form den til et brød af den ønskede form og lad den efterhæve i ca. 1 time med et klæde over.
  • Pensl dejen med vand, skær nogle riller og sigt lidt hvedemel over.



  • Bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i 45 minutter.
  • Så er der lækkert landbrød





VELBEKOMME




Hvis du bruger madlog kan du finde opskriften HER

Nærings indhold i brødet


Pr. 100 g       
I alt
Energi229 kcal    
3534 kcal
Protein7,5 g
115 g
Kulhydrat      44 g
674 g
Fedt1,6 g
25 g