mandag den 25. februar 2013

Kiwi sorbet is




Det skal du bruge :

ca 6 kiwier (efter klargjort 500 g)
1 citron

3 dl vand
3 dl sukker

1 bæger æggehvide


Sådan gør du :




Bring vand, sukker og vanille i kog. væsken skal bare lige op og koge så alt sukker er opløst

Kom den i køleskabet indtil den er kold


Skræl kiwierne og fjern den hvide kerne

Kom dem i blenderen og hæld lidt sirup ved

Hvis du ikke vil have de sorte kerner i din is så hæld massen gennem en sigte

Pres citronen og smag til. Den må gerne være lidt syrlig

Bland det hele sammen og kør det på ismaskinen


Når massen er halvfrossen hældes æggehviden i. Når du kører den på maskinen er det ikke nødvendigt at piske æggehviden først. Hvis du laver den uden maskine pisket hviden stiv og røres i


Kom massen i fryseren i et par timer inden serverering



VELBEKOMME