tirsdag den 5. februar 2013

kødsovs med kartofler og ris




Denne ret er et alternativ til den normale pasta med kødsovs. pastaen er blevet byttet med ris og kartofler. Kartoflerne gør at retten bliver dejlig frisk i smagen. Kartoflerne er kun kogt lidt, så der stadig er lidt "bid" i retten


Serveres med lune flutes og salat


Om retten

Type : Sammenkogt gryderet
Nok til 6 Personer
Tidsforbrug : ca 30 min
Pris : ca 70 kr
tilbehør : brød/flutes se HER

Det skal du bruge :


Brugte ikke maizenamel for det var ikke
nødvendigt



  • 1 l vand
  • 2 tern okse boullion
  • 50 g ris
  • 500 g kartofler





  • 500 g hakket oksekød 8 - 10 % fedt
  • 1 stor eller 2 alm porrer (250 g)
  • 2 løg (200 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 3 tsk. paprika eller hvad dine smagsløg nu syntes :-)




  • 1 bøtte tomat sauce (450 g) - se HER
  • 100 g hytteost (4 %)


  • Salt
  • Peber
  • evt maizenamel til jævning



Sådan gør du:


Kog risene sammen med vandet og boullonen i 10 min og tag det derefter a varmen.


Klar gør alle grøntsagerne.

Løggene hakkes fint, og porrene renses og skylles inden de snittes i fine strimler


Kartoflerne skrælles og rives og kom dem så op i gryden til risene og rør lidt rundt. så bliver kartoflerne ikke brune hvis de lige vendes i vandet.




De skal først i når risene er kogt og gryden er taget a varmen !




Brun køddet uden tilsætning af fedtstof i en god sliplet gryde.


Kom løg og porre i gryden og lad det svitse dem godt.



Tilsæt paprika, og lad det svitse med.



Rør tomatpasta og hytteost i.



Bland ris, bouillon og de revne kartofler i.



Lad retten simre 5 minutter under omrøring.
Smag til med salt og peber.





VELBEKOMME

Hvis du bruger madlog kan er opskriften HER

Nærings indhold i retten ved  6 personer


                    Pr. 100 g   pr person
    (500 g)
    
 alt
Energi62 kcal320 Kcal1921 kcal
Protein4,6 g24 g144 g
Kulhydrat6,4 g33 g200 g
Fedt2,0 g11 g63 g