torsdag den 14. februar 2013

Karrysauce



Denne karry sovs plejer jeg at servere når vi skal have ris og karry. Den er nem at lave, og så elsker ungerne den. Når min ældste datter Ida er her, plejer jeg at sigte sovsen inden servering så der ikke er æble og løg stykker i. Hvor meget karry du kommer i er op til dine smagsløg, men min version er rimelig børne venlig, så hvis du ønsker den stærk skifter kommer du bare stærk karry i. 
Det skal du bruge :
Opskriften er til 3-4 personer

20g. smør
1 spsk karry (efter smag)
1½ spsk hvedemel
3½ dl mælk
1 dl vand
1/2 grøntsagsboullion terning
salt, peber

1 lille æble
1 lille løg

evt 1 tsk chilli

Fremgangsmåde :


Pil og hak løget
skræl æblet og skær i tern


Kom kogende vand fra el kedelen i en skål sammen med boullion terningen

Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Kom karry'en i gryden og svits det godt
Tilsæt æblet og løget og svits til de er gyldne og bløde
Tilsæt mel og pisk hurtigt rundt i gryden.


Tilsæt mælken og lad det koge op.
Skrue ned for varmen og lad sovsen koge lidt ind indtil den bliver tyk. Dette gør at melsmagen forsvinder. 
Når sovsen er blevet tyk tilsættes vand og boullion
varm saucen godt op og den er klar til servering


Hvis du har vanskelige unger eller bare vil have en sauce uden "klumper" i så hæld saucen gennem en sigte så æble og løg sies fra


VELBEKOMME