lørdag den 16. februar 2013

karrykoteletter i rømertopf



Endnu en omgang let aftensmad. Tog 20 min at forberede, også skal det bare have 2½ time i ovnen. Så kunne jeg jo forberede kage til min datters fødselsdag imens :-)



Det skal du bruge :

Kødet

6 - 8 koteletter (750 g - 1 kg)

1 spsk karry
salt + peber
1 spsk smør

Fyldet

1 mango (250 g)
3 æbler (200 g)
5 løg (500 g) bruge halv rød og alm løg
8 fed hvidløg (40 g)
1 spsk karry



Sovsen
5 dl minimælk
5 dl vand
1 svine bouillon tern
1 lille dåse kokosmælk (160 g)

50 g kartoffelmospulver (næste gang får den hele brevet)
Sådan gør du :



Fyld bund og låg på rømertopfen med vand
hæld 5 dl kogende vand fra elkedelen i en skål sammen med bouillon terningen

Svits koteletterne i smøret. Krydr med salt, peber og karry



Tøm rømeren for vand, og riv løg, hvidløg og kartofler i. Jeg brugte køkkenmaskinen, men det kan da sagtens rives på alm rivejern :-)Skræl mango'en og skær den i tern og vend den sammen med løget
Drys karry over
Fordel koteletterne oven på grøntsagerne

Kog panden a med mælk, og bland det med boullion og kokos mælk.

Pisk kartoffelmos pulveret i. (det virker ligesom sovsejævner :-) )

Lad det køle lidt a inden ud hælder det i rømertopfen så den ikke flækker

Drys med et godt lag karry, salt og peber
Kom rømeren i en kold ovn. Tænd på 180 g og bag i 2½ time


Server ris, brød og blandet salat til



VELBEKOMME

Nærings indhold i retten ved  7 personer (7 stk koteletter på 750 g)


                    Pr. 100 g   pr person    I alt          
Energi86  kcal362 Kcal2536kcal
Protein6,6 g28 g194 g
Kulhydrat6,3 g26 g185 g
Fedt2,7 g11 g79 g