torsdag den 14. februar 2013

Hindbær snitter


Denne opskrift er fra Dr. oetker. Ville prøve deres nye hindbæraroma. Har dog lavet en smule om i opskriften. Der skulle også friske hindbær i, men det var ikke lige noget jeg har så de blev kun med hindbær syltetøj

Der er en ny udgave af denne opskrift HER, hvor dejen bliver lavet i foodprocessor

Det skal du bruge :
(16 stk.)
Hindbærsnitter

200 g hvedemel
50 g Mandelmel
50 g sukker
1 spsk vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
150 g smør
¼ dl vand
150 g hindbærmarmelade
1 tsk. Hindbæraroma 
Glasuren

150 g flormelis
2 tsk Hindbæraroma
lidt vand
Krymmel 
Sådan gør du :



Bland hvedemel, mandelmel, sukker, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål.


Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen bliver som rasp og saml dejen med vand. 
Ælt den hurtigt sammen, form den til en firkant og tryk den flad.


Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.


Rul mørdejen ud mellem 2 stykker bagepapir til et stort rektangel (ca. 30×40 cm) drys evt lidt mel på så den ikke hænger i. Kanterne rettes til med en kniv så det bliver så lige som muligt


Rør hindbærmarmelade og hindbæraroma sammen og fordel blandingen på halvdelen af dejen. 



Fold den anden halvdel henover. 
Træk kagen forsigtigt over på en bageplade.



Bag kagen midt i ovnen 18-20 minutter, til den er gyldenbrun.
Lad kagen køle af på bagepladen


Bland flormelis, hindbæraroma og lidt vand sammen til en tyk glasur


Varm glasuren 10 sek i mikroovnen og smør den ud over kagen og drys med krymmel

Når glasuren er stivnet, skæres kagen til hindbærsnitter med en skarp kniv eller pizza hjul


VELBEKOMME

Nærings indhold i kagerne  ved  16 stk



                    Pr. 100 g   pr stk         alt
Energi388 kcal198 Kcal3163 kcal
Protein5,1 g2,6 g42 g
Kulhydrat56 g28 g454 g
Fedt16 g8,2 g131 g