fredag den 8. februar 2013

Grøntsags suppe



Dejligt med en god gang varm suppe når det er kold udenfor :-)

Blev serveret med dampede bønner, hjemmelavede flutes og hjemmelavede brødcroutoner.

Det skal du bruge
4 personer

  • 15 gram smør eller olie
  • 1 skive skinke eller bacon
  • 100 g gulerod
  • 100 g løg
  • 100 g pastinak
  • 100 g blegselleri stængler
  • 100 g kartoffel
  • 100 g porre

  • 20 g persille.
  • 1½ liter vand
  • 3 boullion tern
  • 1 tsk salt 
  • peber efter behag

Sådan gør du :



Opløs boullion i kogende vand, jeg hældte bare fra el kedelen


Halver løget og skær i tynde skiver
Skær porrerne i så tynde skiver som muligt.
Skræl rodfrugterne
Skær resten af grøntsager i meget tynde strimler på ca 5 cm's længde


hak persillen fintskær skinken i fine strimler

brun smøret i en gryde


kom alle grøntsagerne pånær persillen i.
Brun indtil grøntsagerne begynder at få lidt farve


Hæld boullionen i gryden sammen med grøntsagerne


Kom persille og skinke i og bring i kog


Lad suppen simre  i 20 minutter indtil grøntsagerne er møre uden at være bløde.

VELBEKOMME


Server evt med creme fraice, brødcroutoner, pasta, ærter, majs, kødboller, andre krydder urter eller hvad du nu lige har af rester

Nærings indhold i suppen ved  4 personer uden tilbehør



                    Pr. 100 g   pr person
    (511 g)    
 alt
Energi25 kcal128 Kcal513 kcal
Protein0,8 g4,1 g16 g
Kulhydrat3,4 g17 g69 g
Fedt1,1 g5,6 g22 g