tirsdag den 19. februar 2013

Gelato is - grundopskrift ny og nemmere version

Man kan jo lige så godt lave en dobbelt portion når man er i gang :-)

Dette er den "sunde" udgave af min gelato is, og er egenlig også en rigtig gelato da den er lavet på ren mælk uden fløde

Det skal du bruge :
  • 5 dl mælk
    mini mælk er fint. jo federe mælk jo mere cremet is.
    hvis du laver is med bær i kan det være en fordel at skifte 2 dl mælk ud med fløde for isen ikke bliver for hård af at være i fryseren
  • 3 æg
  • 100 gram sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 vaniljestang (kan udelades)



Sådan gør du :

Kom alle ingredienserne i en gryde


gryden sættes over svag varme og rør til det tykner så meget at du kan trække et spor på en træske.


Det er meget vigtigt at temperatur ikke kommer over 85 C, for så får du æggekage :-)

Stil ismassen til afkøling indtil den er 5 C inden den køres på ismaskinen
Forslag til forskellige slags  is :


Gelato is - banan og karamel
Gelato is - banan, makron, chokolade og valnød
Gelato is - Brombær, O2s og chokolade
Gelato is - Chokolade is pinde
 og jerry)
t
Gelato is - grundopskrift II (uden fløde og med hele æg) 
Gelato is - Jordbær ispinde
Gelato is - kæmpe eskimo ispinde
Gelato is - lakrids og chokolade ispinde
Gelato is - magnum classic og magnum mandel ispinde
Gelato is - Mango / banan ispinde
Gelato is - MogM's og toblerone
Gelato is - Mynte, karamel og chokolade
Gelato is - nougat og marcipan
Gelato is - nutella ispinde
Gelato is - nødder og chokolade
Gelato is - OREO og hindbær
Gelato is - vanilie og chokolade

Nærings indhold i isen ved 8 portioner lavet med minimælk



                     Pr. 100 g    pr portion
    (97 g)
     
 alt
Energi108 kcal105 Kcal842 kcal
Protein5,1 g4,9 g39 g
Kulhydrat16 g16 g125 g
Fedt2,5 g2,5 g20 g