onsdag den 13. marts 2013

Foccacia brød (langtidshævet)



Det skal du bruge :

8 - 10 personer


Til brødet


5 g gær

4 dl vand
500 g hvedemel
2 tsk salt


Til olien


1 dl olie efter smag
2 fed hvidløg
½ tsk salt
en håndfuld friske krydderurter.


Flagesalt






Sådan gør du :




Rør gæren grundigt ud i vandet og tilsæt salt og mel



Rør rundt med en dejskraber indtil alt melet er vådt


Lad dejen hæve i 10 - 12 timer ved stue temperatur

Kom godt med mel på bordet og vend dejen ud
Fold den til en kugle
Kom bagepapir i en bradepande og smør papiret med lidt olie
Hvis du vil bage brøddet på en pizza sten plejer jeg at komme dejen på bagepapir, også bager jeg det bare med bagepapiret på pizzastenen. Det er en god ide at komme en bageplade under pizza stenen når det bages, så der ikke render olie ud i ovnen :-)



Kom dejen i bagepladen og kom olie på fingrene så er det lettere at fordele dejen, og samtidig tørrer dejen ikke ud når den skal hæve
Lad dejen hæve i 1½ time



Mens dejen hæver laver du krydderolien :
Knus hvidløget med fladen af din kniv og hak det groft.
Hak krydderurterne groft
Varm det hele op i en gryde til ca 50 C så smagen fra krydderurterne trækker ud i olien
Lad det stå og trække mens brødet hæver



Fordel krydderolien på dejen, og prik så huller i dejen med fingrene så olien ikke løber a brødet
Drys med flage salt og lad brødet hæve i ca ½ time



Bag brødet i 25 min ved 225 g




VELBEKOMME