mandag den 11. februar 2013

Fløde kartofler


Dagens flødekartofler blev af den fedtfattige slags. Hvis du ønsker en mere fløde agtig smag bruger du bare noget federe fløde :-) Jeg kom champignion i men de kan nemt udelades eller erstattes med eks porrer

Det skal du bruge :


750 g kartofbler
100 g løg
200 g friske champignion
4 fed hvidløg
salt
peber
2 dl minimælk
2,5 dl milda mavlavningsfløde 4 %
100 g revet ost 13 %

Sådan gør du :


Rens champignion og skær dem i skiver.



Rist dem til de er gyldne


Skræl løget og hak det i tern. Hak knus og hak hvidløget


Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver


Kom halvdelen af kartoflerne i et ildfastfad. krydr med salt og peber


Fordel løg, hvidløg og champignion over kartoflerne
Min datter er ikke så meget for champignion så de kom kun i halvdelen


Drys med halvdelen af osten


Kom de sidste kartofler over.  krydr med salt og peber



Drys med det sidste revet ost og hæld mælk og fløde over



Sæt fadet i en 200 G varm ovn i 1 time og 15 min eller til kartoflerne er møre.

Kom evt staniol over retten til sidst hvis den får for meget farve

VELBEKOMME

Nærings indhold i retten ved  4 portioner



                    Pr. 100 g   pr portion  alt
Energi71 kcal276 Kcal1104 kcal
Protein3,8 g15 g59 g
Kulhydrat11 g42 g168 g
Fedt1,5 g5,7 g23 g