mandag den 18. februar 2013

Fløde karameller



Disse karameller er dejlig bløde og lækre. 
Det kræver at du har et bolsjer termometer hvis du vil lave dem, 
for ellers er det nærmest umuligt at ramme den rigtige konsistens 
Ved 125 grader bliver de rimelig bløde. ved 130 g bliver de hårde


Det skal du bruge :


250 gram sukker
25 g smør
2 1/2 dl piskefløde
1 vanillestang
1 knsp salt






Sådan gør du :




find en form på ca 20 x 20 cm. for den med bagepapir og smør med meget lidt olie
Smelt sukkeret i en gryde og lad det koge til det er gyldent.

Tilsæt smørret og rør det til du har en ens masse

Hæld fløden i, lidt efter lidt, så sukkeret ikke størkner

Lad det koge indtil massen er 125 g (brug et stegetermometer)
Det tog mig godt 10 min før jeg nåede temperaturen

Tilsæt vanille og salt.

Hæld karamellen over i formen

Når karamellen har kølet et par timer kan du skære den ud i passende stykker. 
Drys evt med lidt flormelis hvis de er klistrede.

Massen må ikke være så blød at den klistrer sammen, 
men du skal heller ikke vente for længe for så bliver den for hård




Pak karamellerne fint ind i husholdningsfilm, papir eller lignende.

VELBEKOMME

Nærings indhold i karamellerne ved 32 stk



Pr. 100 g
    
 pr stk
(14 g)     
 alt
Energi         465 kcal     65 Kcal    2092 kcal
Protein1,2 g0,2 g5,4 g
Kulhydrat57 g8,1 g258 g
Fedt26 g3,6 g115 g

Beregnet ud fra en færdig karamelmasse vægt på 450 g